Има разлика между домашно насилие, когато хората са в едно

...
Има разлика между домашно насилие, когато хората са в едно
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова за домашното насилие: Държавата и църквата могат да си подадат ръка

" Има разлика сред домашно принуждение, когато хората са в едно домакинство, само че не е изключено принуждение от страна на родители по отношение на деца и на деца по отношение на възрастни “, сподели доцент Наталия Киселова, учител по Конституционно право в предаването „ Тази заран “.

По думите ѝ в основата на огромна част от тези действия стои експанзия, предизвикана от ревнивост или проблеми с пари.

„ Проблемът е зависимостта – тя може да бъде финансова, жилището и в действителност по какъв начин може да се прекъсне тази взаимозависимост. Над това би трябвало да помислят законодателите, а не да усилват размера на наказването, когато към този момент белята е станала. В рамките на Европейски Съюз добра процедура има в Испания. По отношение на гражданско-правните аспекти – жилище, прехрана, разлъка, може да се види по какъв начин са го създали от позиция на разкъсване на зависимостта. Общините, страната, църквата могат да си подадат ръка ”, разяснява доцент Киселова. 

Според нея е допустимо юристи да пробват да основат спорна процедура, която да провокира опция за искане на отбрана сред лица от един и същи пол.

Наталия Киселова коментира и желанието за ремонти в механизма за следствие на основния прокурор.

„ Да приемем, че ще прибавят, тогава прокурорската гилдия, защото са доста изобретателни, ще кажат: „ Ние не сме изправени пред заместник-главен прокурор, изправени сме пред и. ф., а тук той не е посочен. Нямаше стиковка сред разпоредбите, по които се прави следствието и основанията, които са причина, с цел да стартира да се търси отговорност. Материалният закон за правосъдната власт не е в сходство с процедурата по Наказателно-процесуален кодекс “, изясни тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР