Има различни моменти и начини, по които човек може да

...
Има различни моменти и начини, по които човек може да
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за трансцендентните преживявания по време на секс

Има разнообразни моменти и способи, по които човек може да се издигне оттатък познатата му всекидневна действителност и сексът е един от тях, написа доктор Даяна Рааб за Psychology Today.

„ Трансцендентни прекарвания “ нормално назовават тези мигове, в които човек усеща, че действителността се уголемява в непознати на досегашния опит измерения. От креативна позиция, този опит постоянно води до основаването на истински, запаметяващи се и въздействащи творби.

Джени Уайд от Института по трансперсонална логика на психиката е провела задълбочени проучвания по въпроса, които обобщава в книгата Transcendent Sex, в която интервюира 91 души, които споделят своите изтории за тренсцендентни прекарвания по време на секс.

Някои хора са имали такова прекарване единствено един път, до момента в който други имат щастието да са го преживявали голям брой пъти. Една жена твърди, че когато прави секс, тя изпитва надълбоко чувство за мир, като че ли светът я твърди, че всичко е наред. Това надълбоко възприятие на мир може, при някои хора, да докара до значими промени, другарство с духове, цялостно наличие в сегашния миг, галактическо осъзнаване, извънтелесни прекарвания и припомняне на минали животи. Може да докара и до значими сънища, дълбинни прозрения и изцеления.

По време на секс с човек, който обичате или към който сте мощно привързани, може да почувствате като че ли навлизате в сфера, където нормалното бърборене на мозъка изчезва и сменено от усеща на еуфория и самодоволство. Това е обвързвано с възприятие за бездънен покой и тишина.

Когато сексът задейства сходно изменено положение на съзнанието, възприятие на страхопочитание, или възприятие, че сте попаднали в нови и разнообразни действителности, от време на време е мъчно да го обясните, тъй като е толкоз езотерично.

Въпреки това онези, които са го преживявали споделят, че възприятието е, като че ли са пренесени на място, където не са били по-рано. Ако нещо сходно ви се е случвало, сигурно няма по какъв начин да го забравите.

Скоро присъствах на танцова опера в Лос Анджелис, отдадена на Анаис Нин, която необикновено добре илюстрираше по какъв начин сексът може да бъде движеща мощ за творчество. През целия си живот Нин е имала голям брой любовници и връзки, в това число и с писателя Хенри Милър, чиито творби е въодушевила. С други думи, сексът е бил нейна витална мощ, която я насочвала по пътя на себепознанието и творчеството. Въпреки че на никое място не е документирано да е преживявала променени положения на съзнанието, ясно е че сексът е изиграл основна роля за нейнато оцеляване и трансценденция, за която постоянно загатва в творбите си. От нейната биография, думи, мемоари в дневниците научаваме за креативната мощ на интимността. Получаваме и чувството, е че сексът е бил нейната духовна процедура, също както за някои хора е йогата, четенето, тренировките. Нещо, което я придвижва в по-високо измерение.

По всяка възможност сте изпитвали екстатичното възприятие за самодоволство по време на, или след секс. Това възприятие на задоволство постоянно отива надалеч оттатък физичния свят. От личния си виждам, че най-хубавите ми сънища, или най-малко тези, които помня най-живо, са сънищата, които имам откакто върша обич.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР