Има растения, които се грижат за здравето на доматите, ако

...
Има растения, които се грижат за здравето на доматите, ако
Коментари Харесай

Растения компаньони се грижат за здравето за доматите

Има растения, които се грижат за здравето на доматите, в случай че се насеят покрай тях. Така, пазейки ги от вредители, ще допринесат и за увеличение на добива. Засадете репички към основата на доматените растения, с цел да прогоните земните бълхи. Те обичат да се заселват в градините с мулч и плодородна почва, където наред зимуват и се развъждат. И защото не се местят надалеч от мястото на прекарване, по тази причина репичките би трябвало да са покрай доматите. Те ще се заселят точно върху тях, написа в агрозона.

Босилекът е назаменим за отбрана на доматите от трипси. Летливите химически субстанции, отделяни от растението, маскират аромата на доматите, затруднявайки вредителите в търсенето на растение хазаин. Трипсите са рискови за доматите с това, че придвижват вируси, които могат да причинят увяхване на доматите, задържане на растежа и поява на петна на плодовете.

Нежните цветове на копъра служат като източник на нектар и прашец за доста потребни инсекти, които се трансформират в доста случаи в санитари в градината. Тъй като болшинството потребни типове инсекти се нуждаят от белтък, който се съдържа в техните жертви, както и въглехидрати, които могат да се намерят в нектара, то е добре да им осигурите копър. Наличието на запаси способства за това, че потребните инсекти ще останат на вашия сектор.

Зимната ръж е включена в листата на растенията компаньони за доматите поради способността им да редуцират количеството на плевелите към тях. Ръжта съдържа към 16 разнообразни съединения, които оказват помощ да се ограничи растежът на съперниците. Химическите субстанции, открити в нея, предотвратяват покълването на семената на плевелите, само че не повреждат разсада от домати, пипер, патладжани и други зеленчуци, които се отглеждат след окосяването на покривните култури. Сейте ръжта през есента, а когато настъпи пролетта, окосете растенията до земята, откакто разцъфтят. Оставете растителните останки на място и засадете разсада непосредствено при тях. Не е нужно да копаете почвата.

Отглеждането на зелена горчица в качеството на покривни култури преди засаждането на доматите намалява разпространяването от вертицилийно увяхване по доматите. Това обаче може да стане единствено при положение, че растенията се закопаят в почвата няколко седмици до появяването на доматите в лехата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР