Има ръст на заразените с COVID-19 у нас. В момента

...
Има ръст на заразените с COVID-19 у нас. В момента
Коментари Харесай

Математикът към НОЩ Витанов: Скоро ще ударим 1500 заразени с К-19 дневно

Има растеж на инфектираните с COVID-19 у нас. В момента репродуктивното число е 1,12. Това съобщи пред Нова телевизия проф. Николай Витанов, математикът към Националния действен щаб.

„ В момента към момента се намираме в интервала на постепенно повишаване на случаите, само че в случай че нещата не престават по този начин, това ще завърши. Има една стойност, която е 1,3, което е сериозната стойност, а сега цифрата е 1,12. Това значи, че 10 души заразяват 13. В България рекордната стойност беше 1,95, а във Англия при пика цифрата беше към 3 “, добави той.

Витанов съобщи, че сме били в „ развита турбулентност “, което е до 5000 случая дневно.

„ Не е моя работа да давам препоръки. Аз споделям това, което споделям. Случаите ще стартират да нарастват, когато стигнем 1,3. Имаше една област, която беше рискова през вчерашния ден – Кюстендил. Днес и Пазарджик се причисли към нея и стана алена. Ситуацията в България към момента е над 1, което значи, че през днешния ден няма да чуете кой знае какво  на конференцията на Щаба. Другата седмица може да чуете нещо забавно “, изясни той.

„ Ще изкараме тази седмица и идната ще стигнем 1500 случая дневно “, предизвести проф. Витанов.

Смъртността в България е проблем, тъй като народът е болен. Би трябвало смъртните случаи да паднат по-бързо от 40 на 30 дневно, само че народът е болен. Март месец ще има подобен брой имунизирани, че би трябвало сензитивно да се намалят случаите. 3,5 милиона ваксинирани българи ще ни решат казуса, при над 1-2 милиона имунизирани ще се усети внезапна смяна “, приключи проф. Николай Витанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР