Има професии, които изискват стриктно спазване на правила, придържане към

...
Има професии, които изискват стриктно спазване на правила, придържане към
Коментари Харесай

Звезда, политик или обикновен човек - Антония Йорданова с насоки как да открием стила си

Има специалности, които изискват прецизно съблюдаване на правила, придържане към правила на държание и обезпечаване на огромно количество артикули (материални или не) с безусловно един и същи тип и качество. В тях да проявяваш характерност е същинска загуба на време.
 Десислава Тошева от Caviar Couture: Българската дизайнерка, която облече майката на Илон Мъск
Българката, която облече майката на Илон Мъск

Какво стои зад триумфа на Caviar Couture

Затова пък други са просто немислими, в случай че упражняващият ги не я има. Защото точно личното мнение, ясната позиция и стабилната доза въображение са в основата на това да си актьор в сферата си, без значение дали става дума за кино, изкуство, литература, кулинария. Или пък мода. Антония Йорданова е актьор в последното. Един от най-разпознаваемите стилисти в България, тя не страда от упоритости хората да знаят прекомерно доста за нея.

" Заради позицията, която нямам проблем да заявя, хората бързо ми лепват етикети или просто развиват устойчивост. В огромна степен това ме устройва ", споделя тя. И добавя, че характерности като сериозна, изискваща и непримирима я вършат още по-трудна " за приемане като позитивен или лесносмилаем облик ".

Само че точно те трансформират Антония или Туни, както й споделят околните, в индивидуалиста, на който с наслада бихме поверили стила си.

" Да си стилист значи да имаш доста обща просвета, ползи, знания и непрестанно да си с чувството, че има още доста да учиш. Не е просто едно препускане по магазините и влачене на торби - да, работата ни включва и това, само че то е просто стадий от процеса. "

За момента обаче в България към момента липсва почитание към активността на стилиста, тъй като множеството хора са с чувството, че " си знаят най-добре " какво да облекат. " А да си стилист е развой - не е въпрос на еднократен ангажимент, а на взаимно доверие, без значение дали си стилист на видео на звезда, на реклама или на събитие. Много е значимо в никой да не остава чувството, че ние сме гардеробиери, които просто подават едни облекла. Стилистът е самобитен режисьор на визията и значимо звено от целия екип. "

В момента Антония Йорданова е стилист на предаването " Преди обед " по bTV, само че работи и по доста странични планове, както и по личния си фешън бранд Knapp. Всичко това не й пречи да хвърля едно око на протичащото се на интернационалната сцена. За нея звездите, чийто жанр е най-разпознаваем, са няколко: Никол Кидман, Кейт Бланшет и Ема Стоун. " При тях съвсем няма неточност и са извънредно консистентни в избора си. "

Да работиш със звезди обаче не постоянно е знак, че си най-хубавият, споделя Туни. " В множеството случаи значи, че си се сработил най-добре, че си усетил най-точно от какво се нуждае съответната персона - работата сред стилист и клиент не е доста по-различен развой от напасване във всяка друга връзка. "

Някои от международните стилисти, които тя следи, са,,, както и някои фешън редактори, като, " тъй като въпреки всичко са феномени и имена в модерна мода, колкото и вътрешни спорове да имам с нея ".

Антония обаче гледа по напълно друг метод на стилистити, които основават костюми за кино и театрални продукции. " Те описват с работата си - това е друга галактика на умения и фикция, и моя несбъдната фантазия. Това е невероятна, изтънчена, изискваща ужасно доста познания в подробност работа и напълно не можеш да се озовеш инцидентно там! Просто е доста елементарно да се види обективно на какво равнище си. "

Какви са наблюденията ви от българската артистична сцена - работят ли българските звезди със стилисти и има ли избран вид имидж, който е желан пред различен?

Българската сцена е построена от доста и разнообразни международни музи, безредно и не всеки път сполучливо компилирани. Но това не значи, че няма попадения. При всички случаи е по-добре от дългогодишната наклонност да се гледа с какво е облечена или с каква прическа е най-успешната местна звезда и тя да е пътеводна светлина за останалите. Вече има много реализатори и артисти, които употребяват услугите на стилисти и се стараят да градят стилова еднаквост.

Какво повече бихте желала да видите да носят известните хора в България и какво - да заобикалят?

Бих се радвала да декларират още по-смело своята еднаквост и да я търсят, а по-късно да я развиват и постановат. Много зависи в каква сфера се изявяват и какъв брой могат да си разрешат да разпрострат този капацитет, само че любознанието и самокритичността няма по какъв начин да не доведат до предпочитание за опит, себеизследване и по-добра визия.

Бих разделила известните персони в България в две групи - едните следват буквално към този момент наложени шаблони, другите наподобяват както и преди 15-20 години. Да направиш концерт през 2024 година, в който стайлингът ти е от годините, в които си бил на върха - преди 35 години, не е ок! Затова адмирирам всеки, който се трансформира и се вълнува за какво това е значимо, изключително за известна персона.

Смятате ли, че освен хората в шоубизнеса имат потребност от стилист, само че и хора на обществени позиции като политици да вземем за пример?

Политиците ни наподобяват безусловно безобразно - няма потребност да вардя този печален факт за себе си. Сещам се за не повече от два-три образеца, които ще ми е прелестно да загледам и в град, друг от София. Останалите като че ли не вършат разлика сред положителни и неприятни кройки, материи, елементи при ризите, саката, панталоните. Вижда се освен непознаване, само че и липса на предпочитание за инвестиция в положителни костюми, ризи, обувки.

Масово има недоумение по какъв начин би трябвало да наподобява костюм по размер - висят или се впиват плещи, ръкави слизат прекомерно ниско или се качват прекомерно високо, сатенирани вратовръзки в несъответствуващи цветове вършат всичко в още по-голям прорез със сериозните позиции на тези дами и господа.

Ако би трябвало да вляза в елементи, може би незабавна потребност от подпомагане имат дамите в политиката и то в посока прическа - нужни са модерни оферти.

Ако би трябвало да ни дадете в резюме няколко съвета по какъв начин да открием стила си, кои ще са те? Откъде да стартираме?

Преди всичко човек би трябвало да има нужда да открие стила си. Следващата стъпка е самонаблюдението, любознанието и набирането на съществени за дрешника неща като бяла риза, прекрасен панталон, семпло елегантно палто, черен блейзер. След това към този момент може да стартира извършването на покупки на надграждащи и разрастващи стила детайли. Но най-много би трябвало да има предпочитание. Има хора с благоприятни условия и големи дрешници, които нямат никакъв жанр. Те считат, че да притежаваш скъпи облекла и това да е очевидно, е изцяло задоволително, с цел да изглеждаш добре, само че напълно не е по този начин.

Кои са стилните трендове за 2024 година, които ви радват и въодушевяват най-вече?

Не съм човек на трендовете, дори малко ме изморява тази безсмислена конкуренция. Но доста одобрявам това, че през последните няколко сезона има фокус върху ръчните техники и занаяти - всичко от бродерия, плетива, низани мъниста или ръчно правени пискюли доста ме радва и въодушевява. Кара ме да се дълбая и в интернет, и по всякакви винтидж пазари, с цел да откривам достоверни или близки по жанр и направа облекла и аксесоари.

Къде намирате ентусиазъм за моделите на Knapp и на какво залага вашият бранд през тази година?

Тази година ще се завърнем към положителната остаряла флора. Даваме си сметка, че от време на време сме малко смели за българската публика, тъй че взехме решение пролетта да е предстояща - изпълнена с цветя, извънреден и тънък памук, и неустоимо красиви аксесоари и бижута.

Какво следва пред вас, както и пред Knapp в идващите месеци?

Старая се постоянно да има какво да следва, в действителност! Обичам динамичността - тя е станала неизменима част от персоналния ми комфорт. Предстои забавна колаборация на Knapp със международен бранд, а на мен персонално ми предстоят пътувания, нормалните задания и каквото сервира утрешния ден. Защото моята работа е обвързвана най-вече с по-краткосрочни и бързо протичащи се планове.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР