Има признаци, че случаите на COVID-19 започват да намаляват, въпреки

...
Има признаци, че случаите на COVID-19 започват да намаляват, въпреки
Коментари Харесай

Новозеландският премиер: Има признаци, че случаите на COVID-19 започват да намаляват

" Има признаци, че случаите на COVID-19 стартират да понижават, макар че хоспитализациите доближиха най-високото си ниво от март насам ", това съобщи новозеландският министър председател Джасинда Ардърн, представена от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31882
Нова Зеландия записва 6910 нови случая през днешния ден, много под междинните равнища за миналата седмица, демонстрират данни на здравното министерство. Броят на признатите в болница с COVID-19 обаче набъбна до 836, най-високата цифра от 29 март насам, когато те бяха 842.

Ардърн съобщи на седмична конференция, че управляващите са отчели спад в нивата на COVID-19 в отпадъчните води, което допуска, че може да има спомагателен спад в случаите. Но даже когато броят спада, са нужни към две седмици, с цел да се забележи резултат върху хоспитализациите, добави тя и акцентира, че ще бъде значимо да се следи броят на хоспитализациите през идващите дни.

Нова Зеландия затвори границите си при започване на 2020 година, до момента в който коронавирусът се разпространяваше по света, като наложи локдауни и строги ограничения за обществена отдалеченост, с цел да поддържа ниско равнище на разпространяване на заболяването. Починалите от Коронавирус в страната с население от 5,1 милиона души са 2006.

Столицата Уелингтън стартира още веднъж да отваря границите си през февруари и ще отстрани последните ограничавания в края на този месец.

Подвариантът Омикрон BA.5 докара до растеж на броя на инфектираните в Нова Зеландия с 59 445 дейни случая през последните седем дни, макар че управляващите споделят, че доста случаи не са били докладвани.

Според Ардърн евентуално някои от случаите може да не са били докладвани в интервала на последните учебни ваканции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР