Има предложение да се затворят моловете, ресторантите, училищата, детските градини,

...
Има предложение да се затворят моловете, ресторантите, училищата, детските градини,
Коментари Харесай

Драконови мерки в София, искат затваряне на почти всичко

Има предложение да се затворят моловете, заведенията за хранене, учебните заведения, детските градини, фитнесите и всички културни мероприятия в София и София-област, разгласи началникът на СРЗИ Данчо Пенчев пред bTV тази заран.

Мярката ще бъде препоръчана на софийския щаб след среща в Министерство на здравеопазването с присъединяване на управлението на РЗИ и шефовете на лечебни заведения и столичния кмет Йорданка Фандъкова. Очаква се, в случай че бъде призната, да влезе в действие до края на седмицата.

Данчо Пенчев бе безапелационен, че няма да се поставят КПП-та.

Началникът на Александровска болница проф. Борис Богов уточни, че ще има " ярък интервал ", евентуално до петък. Първоначално ограниченията ще са за 14 дни.

Около 75% от потенциала на лечебните заведения е напълнен и в огромните лечебни заведения като ВМА, Александровска и " Пирогов " леглата са съвсем изчерпани, уточни Пенчев. По думите му при 470 повиквания на промяна на " Спешна помощ " половината са свързани с ковид: " За страдание, огромна част от тези пациенти непосредствено отиват към интензивните браншове ".

" Притеснителен е фактът, че повишаването на случаите с Коронавирус запълва потенциала на лечебните заведения, а " Света Анна ", ВМА и " Пирогов " са стратегически лечебни заведения във връзка с незабавната помощ ", отбелязва доктор Славчо Близнаков.

В болница " Света Анна " са заети 102% от леглата и всеки ден постъпват и заболели деца, в това число с майките им, които също са инфектирани.

Около 30 деца са приети в болница с COVID-19 в столицата.

" Ситуацията в действителност е сензитивно изменена, има доста разболели се деца в " Пирогов " и ИСУЛ ", означи Йорданка Фандъкова. Ще се усили броят на детските Коронавирус кревати.

Във връзка с предстоящите митинги против ограниченията, шефът на здравната ревизия разяснява: " Това, което проследявам от разбора и подтекста на втората вълна, в хода на епидемиологичните изследвания в София, една огромна част от хората, които бяха позитивни или болни, бяха взели участие в такива митинги ".

София разполага с 3700 кревати за пациенти без затруднения и малко над 340 кревати за пациенти в по-тежко положение. 75% от тези кревати сега са заети.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР