Има повишение в цените на гумите и зимната течност за

...
Има повишение в цените на гумите и зимната течност за
Коментари Харесай

Собственик на автосервиз в Русе: Смяната на гумите стига до около 60 лева

Има покачване в цените на гумите и зимната течност за чистачки

С рухването на температурите и утежняването на времето би трябвало да сменим гумите на автомобила си. Експерти поучават от 15 ноември да караме с такива, с подобаващ протектор, да подсигурим течност за чистачки и антифриз. По-скъпо ли ще ни коства тази година подготовката на автомобила за зимата?

Тази година цената на нова гума от най-разпространения размер и невисок клас варира от 95 до 115 лв. за брой. За разлика от предходната година, когато общата сума за подготовката на автомобила ни е била под 500 лв., в този момент за четири нови гуми, плюс цената на монтажа, ще се наложи да отделим с към 100 лв. повече.

Лека наклонност за нарастване има и в цените на услугата. „ Самата промяна на гумите варира от към 45 до към 60 лв. ”, споделя Хари Аптураманов, който е притежател на автосервиз, предава

Експерти поучават при пазаруване на гуми да следим за характерностите, указани на етикета. „ На този етикет е обещано каква е гумата - дали е зимна, какъв брой децибела, какъв звук издава, какъв е енергийният клас на горивото и какъв е енергийният клас при прекъсване на мокро. Естествено, ние предлагаме най-хубавия вид клас „ А ”, само че за жалост той е извънредно безценен и е от допустимо най-високия сегмент на гумите, изключително при зимни условия ”, изяснява Аптураманов.

Част от подготовката на автомобила за студените месеци включва и зареждането на зимна течността за чистачки, чиято цена тази година също е по-висока от предходната и тук-там доближава пет лв. за литър. Веригите не са наложителен признак, само че феновете на пътуванията в планината е добре да ги имат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР