Има потенциал за много сериозна ескалация и трябва да следим

...
Има потенциал за много сериозна ескалация и трябва да следим
Коментари Харесай

Денков: Има потенциал за много сериозна ескалация на напрежението в Близкия изток

Има капацитет за доста сериозна ескалация и би трябвало да следим от близко протичащото се. Това разяснява министър председателят Николай Денков във връзка ситуацията в Близкия изток и обстановката в Израел и Газа.



Той означи, че България може да предложи филантропична помощ , само че въпросът за изпращане на военна техника въобще не е бил обсъждан.

" Всяка от главните движещи сили - от една страна израелците и палестинците, които са в непосреден контакт и въпреки това Иран и нейните прокси групи като Хизбулаа, а от трета страна Съединени американски щати и Русия - всяка една от тях би трябвало да намерения по какъв начин би могла да деескалира този спор " , прикани Денков. " Няма да е елементарно, само че това ще бъде решението, тъй като е сериозна заплахата да се разяри доста по-голяма стихия " , разяснява министър председателят.

Той акцентира, че България е била единствената страна , която е съумяла в къси периоди да организира два полета за извеждане на искащите да изоставен Израел. В момента страната ни събира още молби и в случай че е безвредно, министър-председателят счита, че ще може да се направи още един полет.

Денков разяснява и дали е належащо президента да свика КСНС . " Когато има сходно изостряне може би си заслужава да бъде призован, само че в случай, че сме в предизборна обстановка , ние виждаме по какъв начин някои партии употребяват всяка обстановка, с цел да ескалират напрежението. Трябва да се намерения какъв би бил резултатът от един подобен съвет. Не мога да кажа сега дали би бил потребен ", означи министър председателят.

Политическите разтърсвания

" Няма какво да се заплашваме , тъй като аз и екипът ми се опитваме да свършим нещо потребно за България. Ако някой не желае да взе участие в този развой, тогава може и да сбърка математиката . Ние всеки ден работим с мисълта, че колкото повече работа успеем да свършим, толкоз по-добре ", разяснява Денков думите на Бойко Борисов, че в " политиката е най-важна математиката ", визирайки поддръжката на ГЕРБ на идното гласоподаване по първия избор на съмнение към кабинета.



Николай Денков счита, че би било " изключителна нелепост от политическа позиция " някой да не поддържа държавното управление в този миг. " В предизборна обстановка сме. Г-н Борисов, както господин Петков и други водачи обикалят и активизират техните партийни водачи по места за идните избори. Как работи един министър не би трябвало да се прави оценка по това какъв брой постоянно той се появява по тв приемника. Оценките на министрите ще бъдат въз основата на програмата която е трябвало да изпълнят и съумели ли са ", добави министър председателят.

Протестите поради въглищните централи

" Няма по какъв начин някой да си показва, че въглищните централи ще продължат да работят по този начин до 2038 година. Това няма по какъв начин да се случи и всеки, който твърди нещо друго, той просто лъже миньорите и енергетиците " , безапелационен беше още министър-председателят по тематиката с продължаващите блокади . " Те могат да работят, стига да могат да създават електричество, което да може да се продаде на енергийния пазар. Това, което постоянно се бърка е, че ние имаме потребност от въглищните централи и АЕЦ, с цел да поддържаме енергийната непоклатимост. Не можем да им осигурим същия размер работа и да обещаем, че това ще продължи до 2038-а. Пазарът ще покаже кое е по-евтино. На тях това им е огромния проблем - цената на електрическата енергия, създавана от фотоволтаици, ВЕИ и други зелени източници ще бъде значително по-ниска. Да, ще имаме моменти, в които ще са ни нужни и така наречен базови мощности, ще ни трябват още години, с цел да бъде постоянна енергийната система ", безапелационен беше Николай Денков.

Очаквайте още детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР