Има подобрен подробен устройствен план за детската болница. Държавата се

...
Има подобрен подробен устройствен план за детската болница. Държавата се
Коментари Харесай

Асен Меджидиев: Има подобрен план за Националната педиатрична болница

" Има усъвършенстван обстоен организационен проект за детската болница. Държавата се включва с държавно присъединяване в детската болница в Бургас. Започва и градежът на детския комплекс в болница " Свети Георги " в Пловдив. " Това съобщи Асен Меджидиев по време на брифинг пред медии.

" Разписах заповедта за обстоен организационен проект ", изясни от своя страна министър Шишков.

Той изясни, че в границите на този имот е имало два частни парцела. " Подписахме предварителни контракти с тях. Имаме усъвършенстван организационен проект, той е доста значим, тъй като първо би трябвало да го има, с цел да може да стартира да се строи един обект ", изясни министърът на районното развиване и благоустройството.

Той подсети, че определената територия има вода, зеленина. " Няма да има никакви взаимни отстъпки, ще изградим чисто нова постройка, направена по всички модерни способи. Единственият минус беше да създадем тази транслация на парцелите. Засега здравното министерство има ангажимент да събори тези постройки, които не могат да се употребяват като здания. Трябва да се стартира проектирането и след това градежът ", сподели Шишков.

" Когато едно изпитание даде резултат, ние сме доста щастливи. Оттук нататък министерството ще продължава колкото е належащо. Това бе един от целите на служебния кабинет ", съобщи още той.

Меджидиев изясни, че ще има и хотел на терена.

Новата педиатрична болница ще включва и разнообразни структури, които за момента не попадат до момента в страната.

" Около 25 клинични структури се чака да има в новата болница ", изясни шефът на профилираната детска болница " Проф. Иван Митев " доктор Благомир Здравков. По думите му комисия от няколко експерти са подготвили структурата, в актуален логаритъм се върви към построяването й. Според него се постанова образование на медицински сестри, санитари. " За момента наподобява, че в обозримо бъдеще ще има задоволителен брой медицински експерти ", сподели Здравков.

" Имаме уверението от европейската капиталова банка, че заданието ще бъде направено доста по-рано от шест месеца ", посочи здравният министър.

Според доктор Здравков ще има Профилирано детско незабавно поделение, клиник за палиативни грижи за деца, научно-изследователски център по педиатрия, симулационен център за образование на медиците, трансплантационен център за деца.

По думите му са работили всички структури да бъдат на едно място.

" Детската болница за към две години и половина ще се построи ", пък съобщи министър Шишков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР