Има по-важни елементи, които държат Шенген настрана. Той не се

...
Има по-важни елементи, които държат Шенген настрана. Той не се
Коментари Харесай

Може да се стигне и до засичането на другия брат Галев

" Има по-важни детайли, които държат Шенген настрани. Той не се отдалечава, само че не подхващаме кой знае какви дейности за приближаването към него ". Това съобщи Мариян Събев - анализатор в стратегия " Сигурност " на Центъра за проучване на демокрацията. Според него всичко е въпрос на цели и потенциал.

По всяка възможност засичането на Ангел Христов в страната се случи поради неговата гибел, изрече мнението си той и добави, че може единствено да се спекулира за това дали Министерство на вътрешните работи щеше да разпознае неговото наличие в България, в случай че това не се беше случило. Няма оперативни данни за това дали и различен път е бил у нас.

Все още имаме доста малко данни, акцентира Събев пред БНР. И добави:

" Натрупа се появяването на много лица, които бяха позабравени в проддължение на десетина години - лица от ъндърграунда, някогашни барети, хора, свързани със структурите на Министерство на вътрешните работи, които от към месец започнаха още веднъж да се появяват в полезрението на обществото. Има струпване на условия, поради което към този момент не може да се приема като чиста случайност ".

Той не изключва връзка сред случилото се в България и това в РЮА преди дни. Според него в този момент е забавно какво ще покаже следствието. В околните дни, до седмица ще имаме най-малко някакви отговори, допуска Събев.

По думите му прекосяването на един индивид в страната не би трябвало чак толкоз да ни изненадва. Няма толкоз благоприятни условия за пресичането на един единствен човек, означи той и акцентира, че доста рядко сходни лица биват арестувани на границата.

" На границата единствено се слага маркер и лицето бива арестувано в следствие в обстановка, в която не съставлява опасност за живота и здравето на други хора ".

Преминаването през зелена граница е един от разновидностите, само че съгласно него не е най-вероятният сюжет да е минал с група мигранти. Такова лице би основало повече проблеми за групата.

Според него тази смяна сега е евентуално да докара до засичането и на другия брат Галев. Той счита, че е ниска вероятността и той да е в България сега или в случай че е бил тук, към този момент е напуснал.

" Очаквам едно рапортуване, което ще се случи под една или друга форма. Някой ще би трябвало да поеме служебната отговорност за протичащото се ", сподели в умозаключение Мариян Събев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР