Има около 20% деца, които са изолирани от образователната система.

...
Има около 20% деца, които са изолирани от образователната система.
Коментари Харесай

Синдикални критики към решенията за образованието в условията на пандемия

Има към 20% деца, които са изолирани от просветителната система. Това съобщи доктор Юлиян Петров от профсъюз " Образование " към КТ Подкрепа пред Българска национална телевизия.

46-47% са имунизираните учители към сегашния миг. Много от учителите са близо към зеления документ и учебното заведение потвърди, че това е безвредната среда и пътят да излезем от пандемията. По доброволният път ще стигнем до по-правилното решение, сподели Петров пред Българска национална телевизия.
Как ще учат дребните възпитаници, останали у дома
От 10 ноември връщането на учениците от 1 до 4 клас в това число става посредством документално изразено от родителя единодушие. Тестовете са неинвази...

По думите му, би трябвало да се направи експертен разбор, тъй като резултатите от тестванията са оскъдни. Стана огромна безредица, която е нищо на фона на огромната просветителна рецесия, в която занапред навлизаме, уточни Петров.

Според него, ще бъдат непоправими вредите, които се нанасят за прогимназиалния и гимназиалния стадий. Защо отделихме учителите от тази поръчка за щадящите проби, недоумява Петров и добави, че няма запаси в учебните заведения, които да покрият разноските. Дори да има 5% от просветителните институции, които имат запас, той ще бъде стопен. След пандемията следва финансовата рецесия и в случай че няма пари за обучение, ще има затворени просветителни институции, предизвести Юлиян Петров.

Той се надява да има по-мъдри решения от просветителния и здравен министър, които да бъдат слушани. В момента се вижда едно голямо разцепление, посочи Петров, съгласно който страната направи всичко допустимо да остави децата у дома.

Петров посочи, че закупуването на тестванията можело да се случи още през лятото и учебните управления щели да знаят какво да вършат. При нас логаритъмът е доста новаторски и минава през комплициран лабиринт като даже и тези, които ни го дават не знаят къде е изходът, акцентира той.
Омбудсманът превантивно почна да упорства да няма платени от родители коронавирус проби за учебно заведение
Твърдо срещу възможното въвеждане на обвързване родителите да заплащат коронавирус тестванията на децата си, с цел да могат да се върнат в училищ...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР