Има огромна дупка в комуникацията. Браншът иска изтегляне на законопроекта

...
Има огромна дупка в комуникацията. Браншът иска изтегляне на законопроекта
Коментари Харесай

В национален ефир туристическият бранш поиска изтегляне на закона за перките в Черно море

Има голяма дупка в връзката. Браншът желае евакуиране на законопроекта за създаване на перки в Черно море. Трябва да се седне на масата и да се организира сериозен диалог със заинтригуваните страни. Към момента чуваме единствено по какъв начин всичко е прелестно, а негативите се крият. Това съобщи пред БиТиВи ръководителят на Българска асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Според него перките и туризма са несъвместими. По думите му Законът за силата от възобновими източници в морските пространства е бил признат стремително на първо четене и то на мрачно. Алибегов акцентира, че засегнатите бизнеси са били поканени на среща по-късно, на която обаче не е участвал вносителя на законопроекта Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Ричард Алибегов уточни, че всички мнения на сектора за законопроекта са негативни. Той добави и че няма изясненост на какво разстояние в морето биха се построили въпросните перки и дали те ще се виждат от брега.

Обратната теза пък отбрани Мария Трифонова от Центъра за проучване на демокрацията. Тя посочи, че по тематиката за създаване на ВЕИ в Черно море се работи от 4 години. По думите й България изостава в във връзка с производството на сила от възобновими източници.

Според нея е пресилено, че слагането на перки ще съсипе туризма и риболова. Тя съобщи, че перките биха се позиционирали в изключителна икономическата зона на към 22 км във вътрешността в морето. Те няма да са по цялата ни черноморска акватория, разясни Трифонова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР