Има обща воля за създаване на уредбата за плащането на

...
Има обща воля за създаване на уредбата за плащането на
Коментари Харесай

Иван Нейков: Уреждането на втората пенсия ще успокои хората

Има обща воля за основаване на уредбата за заплащането на втората пенсия и резултатът от нейното приемане ще докара до успокоение измежду хората, които чакат да стартират да получават втората си пенсия.
Това разяснява в ефира на БНР Иван Нейков, някогашен обществен министър, в този момент шеф на Балканския институт за обществена политика, във връзка обсъжданите през днешния ден на НСТС промени в Кодекса за обществено обезпечаване, които се отнасят до приемането на втора пенсия.
 Иван Нейков: Пенсионната система не е за признателност от народа Иван Нейков: Пенсионната система не е за признателност от народа
„ Много огромна част от политическите сили са подготвени да пожертват пенсионния модел в името на партизанлъка, в името на по-добри ре...
По думите му има над 16 милиарда лв., а в универсалния дирек са над 14 милиарда лв..
„ Тези пари са налични - в кеш, в държавни скъпи бумаги, вложени в предприятия. В момента, в който се каже - започвайте заплащането, пенсионните фондове са подготвени да стартират да заплащат без значение от рецесията. В началото на годината, при първия удар на пандемията върху стопанската система, имаше намаление на доходността от ръководството на парите, само че пенсионните фондове съумяха докъм септември да преодолеят този спад и към този момент са на позитивна рентабилност. Приема се една доста добра гаранция за парите на хората - без значение по какъв начин парите са вървели през годините, в случай че вследствие на някаква рецесия парите са станали по-малко от импортираните, сдруженията би трябвало да дават на хората като най-малко техните брутни суми, които са внасяли през годините “, уточни Нейков.
„ Ние сме привикнали с първия дирек - колкото ни кажат, толкоз получаваме. При втория се сменя философията.и изборите ще би трябвало да ги прави индивидът. Затова е значимо индивидът да отиде в пенсионния си фонд, с цел да се осведоми и да направи избор “, добави Нейков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР