Има няколко протеина, които изграждат структурата на вируса. Има един

...
Има няколко протеина, които изграждат структурата на вируса. Има един
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов с изненадващи изводи и прогнози за новия мутант на К-19

Има няколко протеина, които построяват структурата на вируса. Има един по-голям, с който вируса се приспособява. Вирусът се трансформира непрекъснато, с цел да се приспособява и да прониква по-добре в организма. Това съобщи епидемологът доцент Андрей Чорбанов в студиото на "Здравей, България " по Нова тв.

"Има няколко протеина, които построяват структурата на вируса. Има един по-голям, с който вируса се приспособява. Вирусът се трансформира непрекъснато, с цел да се приспособява и да прониква по-добре в организма ", изясни той.

"По-голяма дарба има да заразява, по-бързо се популяризира. Това е естественият път на вируса, който минава през доста придвижвания. Той не изчезва за два месеца, претърпял е доста акомодации ", разгласи епидемологът.

"Учените не смеят да разясняват заради простата причина, че не знаят дали разновидностите няма да създадат смяна. Това, което би трябвало да се знае че това, че една две, три или четири съставки са изменени, не значи, че остарелият протеин се е трансформирал ", сподели още той.

Той бе безапелационен, че разновидностите на вируса към момента не са такива, че да се приказва чак за нов вариант.

"Трябва да има много основни разновидности, с цел да се приказва за такова нещо ", изясни проф. Чорбанов.

"При нов вариант може да се заразиш наново, само че тук не става въпрос изрично към момента за нов вариант. Това е нова болест, само че това не се случва толкоз елементарно. Този вариант кодира 92-93% от първия SarS вирус от 2002-2003 година. Дори и да затвори Англия, фактът, че го има в други страни, значи че това няма да спре ", сподели той.

"Трябва да се потърси чисто теоретичен механизъм, с който да се разбере какво ново ще ни донесе тази разновидност. В България има няколко апарата, които могат да създадат по този начин. Този вирус обаче би трябвало да се изолира, което е проблем. Ако се направи всеобщо тестване, това ще направи нещата по-сложни ", добави проф. Чорбанов.

Той изясни, че имунизациите в годините се трансформират, само че всеобщата имунизация не е почнала

Според него оповестяването на новия вариант има директна връзка с Брекзит.

"Някакси Брекзит стана автоматизиран ", уточни той.

"Има нови неща, които се схващат - смъртността пада фрапантно. Правят се разнообразни прогнози в кои страни могат да се отслабят ограниченията. В третия свят има безусловно затворени страни, само че има и такива, в които няма никакъв режим ", заключи специалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР