Има няколко фолк певици, които не са популярни само с

...
Има няколко фолк певици, които не са популярни само с
Коментари Харесай

Само в "ШОУ": Тези наши поп-фолк певици правят тотален фурор, но не с чалга

Има няколко фолк певици, които не са известни единствено с поп-фолк шлагерите си. Зрителите обожават интерпретациите им на български и македонски национални певсни. Някои даже избират националната им музика пред частите им от модерния лек род, написа вестник " ШОУ ". Вижте кои са те:

Нелина е от първите имена, които изникват, когато приказваме за положителни фолклорни осъществявания.
Неслучайно в нейната дискография намира място не един фолклорен албум. Певицата може да се похвали и с авторки песни. За огромната професионална сцена я открива отбор Найден Киров.

Най-разтърсващото от новия брой на " ШОУ "!

Джена има в дискографията си доста песни с фолклорно звучене. Издава и няколко песни нагръцки език, както и една на македонски език. Важно е да отбележим, че част от песните, които извършва, са композирани от самата нея и/или са писа ни по неин текст. Зад гърба си досега Джена има два фолклорни албума, а отношението и към фолклора по никакъв начин не е случаино. Родителите й също са музиканти.

Цвети Янева няма по какъв начин да бъде сбъркана. При нея триумфът на музикалната сцена, точно във фолклора по никакъв начин не е инцидентен. Тя натрупа опит като солистка на оркестър Орфей. Именно оркестъра и нейните родители, които са негови основатели, основават китка от национални песни, които доближават до целия свят. Именно родителите й разсънват любовта към националната ария.

Бременната Преслава нагорещи пристрастеностите до алено с тази СНИМКА от спалнята й

Спокойно можем да кажем, че любовта на Райна към фолклорната музика с времето става единствено по-сипна. Тя е фолкпевица, само че повече обича да извършва фолклор, изключително македонски песни, поради чийто осъществявания я засипват с похвали. „ Фолклорната музика е пожеланият от мен род, освен поради месторождението ми, а и тъй като комерсът към момента не е толкоз прихванал фолклора и към момента е музика за ушите, а не за очите, както се споделя за фолка. Съчетавам ги добре и двата стила, и може би по тази причина се веселя на интерес толкоз години към този момент от страна на две разнообразни аудитории. "

Деси Слава споделя, че щом чуе родния ни фолклор напряко се разтапя. „ Това за мен е най-великата музика “. Деси Слава се оправя еднообразно добре в разнообразни стилове – пее по, поп фолк, Поп фолкът е музиката, която я прави известна. Тя споделя, че на всяко свое присъединяване пее и национални песни. И остава впечатлена от реакциите на младежите, които пеят с нея с цяло гърло.

Емилия е един от най-нежните гласове измежду родните поп фолк реализатори. Малцина знаят, че преди да се ориентира към чалгата Емилия е пяла единствено национална музика.

След трагичната гибел на доведения си наследник Емилия заяви значима вест и показа потресаващи СНИМКИ

Преслава е приключила музикална паралелка в родния Добрич със компетентност фолклорно пеене и гъдулка. За поп фолка я открива Милко Калайджиев. Само няколко месеца по-късно тя подписва с Пайнер и кариерата й потегля стремително нагоре.

Ивана се е родила с магията на музиката. Всички в рода й са музиканти. Била е едвам 4-5 годишна, когато е запяла.

Любовта към националната музика и при Глория датира от детските й години. Баща й свири на дудук, а майка й извършва национални песни. Глория стартира да работи с оркестър Извор и отпътува да работи в Черна гора. С връщането си основава лична групировка Лира, формирана от трима музиканти - клавирист и акордеонист, кларнетист и саксофонист и ударни.

Галена също обожава фолклорната музика. „ Родителите ми доста я обичат, тъй че съм отраснала с нея. И в този момент, когато я чувам, настръхвам ", споделя певицата. Днес тя е една от най-големите поп фолк звезди, все пак не не помни пристрастеността към фолклорните песни. Разбира се, има и напълно фолклорен албум в дискографията си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР