Има някои неща, които никога не оценяваме напълно (или изобщо

...
Има някои неща, които никога не оценяваме напълно (или изобщо
Коментари Харесай

Неща, които оценяваме все повече с годините

Има някои неща, които в никакъв случай не оценяваме изцяло (или въобще не оценяваме), до момента в който не остареем. Тези неща може да са изглеждали глупави или куци, когато сте били дете, само че в този момент? Сега живеете за чаша качествено кафе, благонадежден доктор и добър заем.

Да пораснеш е ужасно. Животът и възгледите на човек се трансформират с годините. Ето за какво не е изненада, че с времето започваме да оценяваме избрани неща, които преди сме приемали за даденост.

С годините философията на човек и чувството му за живота непрекъснато се променят. Колкото повече житейски път извървява човек, толкоз повече той стартира да прави оценка избрани базови, само че доста значими неща и тяхната роля в неговия персонален свят. Какво започваме на ценим от ден на ден с годините?

 

Неща, които оценяваме от ден на ден с годините

Харчене на пари за мемоари вместо артикули

 оценяваме Неща, които оценяваме от ден на ден с годините фотография: pinterest

Това значи, че постоянно ще помните пътешестване, на което сте се похарчили с майка си, другар или половинка, само че скъпата дреха, която просто трябваше да имате, може да излезе от мода след година. Така че дайте парите си за пътуването, което постоянно сте желали да предприемете, без значение дали е Европа или просто странствуване из страната. Хубаво е да оценяваме повече спомените, вместо материалните неща.

Здравето

Никой не е застрахован от здравословен проблем, без значение от възрастта си. Все отново с годините тялото от ден на ден се изхабява, което усилва шанса за пораждане на заболяване. Неслучайно хората си пожелават здраве за разнообразни празници – то стои в основата на щастливия живот. С годините човек се научава да цени от ден на ден здравето си, както и да поставя повече старания да го запази. Когато оценяваме здравето си, ние се учим да бъдем по-добри хора.

Семейството

 оценяваме Неща, които оценяваме от ден на ден с годините фотография: pinterest

С годините човек стартира да прави оценка от ден на ден фамилията си и всички негови членове. Защото във всяка стихия и при всеки триумф – точно те са хората, които постоянно са подготвени да оказват помощ или просто да споделят насладата. Семейството е значимо, заземява и дава сигурност, от която всеки се нуждае. Когато оценяваме фамилията, ние разбираме, че те са най-важното нещо в нашия живот.

Трениране

Когато сте млади и метаболизмът ви е мощен, даже не е нужно да упражнявате! Оказва се, че тялото ви се трансформира доста с възрастта и упражненията са просто нещо, което би трябвало да вършиме, с цел да сте здрави. Но колкото повече остаряваме, толкоз повече оценяваме какъв брой необикновено се усещаме след положително изпотяване.

Приятна храна и диалог с човек лице в лице

 оценяваме Неща, които оценяваме от ден на ден с годините фотография: pinterest

За страдание тази процедура се трансформира в нещо от предишното с помощта на смарт телефоните. Не знаехме какъв брой добре ни беше преди разсейващите джаджи. Но в този момент, когато вечеряме с приятелите си с същински диалози, това го прави доста по-специално. Тогава в действителност се учим да оценяваме тези хубави моменти.

Времето за себе си

С годините отговорностите непрекъснато се усилват, а денонощието си остава все по този начин 24 часа. Поради тази причина човек все по-трудно съумява да отдели време само и единствено за себе си. Това персонално време (колкото и малко да е то) обаче, е доста значимо. С годините човек стартира да цени доста повече моментите, в които може да се забавлява или да разпуска по своя обичан метод. Трябва да се научим да оценяваме времето за себе си.

Спане

Дори в случай че сте били дете, което е обичало да спи и да подремва, тези моменти са доста по-ценни за вас като възрастен. Когато остарееш, не е нужно да спиш по обед, както когато си бил в колежа или след учебно заведение преди колежа. Сънят е златен и обещаваме, че колкото повече остаряваш, толкоз повече го цениш. Не забравяйте да се възползвате от него, когато сте в обстановка, в която можете. Трябва да се научим да оценяваме положителния сън.

Ваканции

 оценяваме Неща, които оценяваме от ден на ден с годините фотография: pinterest

Като дребен обичаше да си тръгваш, тъй като беше готино и занимателно. Като възрастен ваканцията е доста по-ценена, тъй като по някаква причина постоянно се чувствате по този начин, като че ли сте работили за нея и я заслужавате. Има нещо доста по-добро в това да знаеш, че пускаш имейл за отвън офиса и си отделяш време за отмора, ваучър, премеждие, каквото и да е. Много по-добре е, когато остарееш.

В края на деня поглеждате обратно и си мислите: „ Наистина не го оценявах като дете “, само че най-хубавото е да знаете, че го оценявате в този момент.

Трябва да се научим да оценяваме свободното си време и да го оползотворяме по най-правилния метод за нас.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР