Има нотки на оптимизъм, 200 хиляди са се ваксинирали с

...
Има нотки на оптимизъм, 200 хиляди са се ваксинирали с
Коментари Харесай

200 хиляди са се ваксинирали с първа доза след въвеждането на зеления сертификат

Има нотки на оптимизъм, 200 хиляди са се ваксинирали с първа доза след въвеждането на " зеления документ ". Това съобщи министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров на среща с представители на Обществения съвет, който беше основан за повишение на публичната осведоменост за изгодите от имунизациите.  

" Тази рецесия е голямо тестване пред народа ни, само че тя надалеч не е единствено здравна рецесия. Има стопански измерения, има и надълбоко духовно измерение. Това яростно опълчване по въпроса за живота и гибелта е нещото, което отива прекомерно надалеч. Кризата с Коронавирус е опция да се осъзнаем като нация. Въпреки проблемите и дълбочината на рецесията, има и нотки на оптимизъм в това, което става в последните дни и седмици. Откакто въведохме " зеления документ ", над 200 000 души са си сложили първа доза от имунизацията ", означи здравният министър. 

Той акцентира още, че ръководенето на рецесията изисква водачество и хора, които да поемат риска и посочат пътя, по който би трябвало да се върви. 

Генералният шеф на БЧК проф. Красимир Гигов посочи, че единственото средство за справяне със обстановката все още са имунизациите. " Нашето общество към момента не е имунизирано както би трябвало - т.е., не може да се сътвори групов имунитет. Опитът с имунизациите към този момент е голям, в това число и в нашата страна, тъй че не би трябвало да има проблем в отношението към имунизациите ", посочи той.

Социологът Първан Симеонов цитира проучване, съгласно което огромна част от колебаещите се да се имунизират, са преболедували. Хората, минали през заболяването, постоянно срещат съвет от доктор да отсрочат имунизацията и това е проблем, по който би трябвало да се работи, посочи той. Според него акцията би трябвало да се подчертава и върху по-младите хора, които не попадат в посланията на здравните управляващи. Симеонов прикани би трябвало да бъде поощряван положителният образец и да се спре с назидателния звук към нежелаещите да се имунизират. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР