Има неща, които ме карат да се гордея, че съм

...
Има неща, които ме карат да се гордея, че съм
Коментари Харесай

Българин, който живее в чужбина: Дали има смисъл да се връщам в България

Има неща, които ме карат да се гордея, че съм българин, само че има и неща, които ме карат да се срамя. Напоследък съотношението сред тях е 1 към 100. Все още не съм завършил с образованието си, само че към този момент не виждам никакъв действителен смисъл да се връщам като го направя, тук даже не приказвам за пари, които не са дребен проблем. Просто обстановката в България е отчайваща, към този момент се пробвам да чета и да чувам колкото се може по-малко вести за страната, не желая да си напомням хаоса, от който съм избягал. Да, сигурно има и естествени хора в България, само че техния % сякаш понижава ежедневно.

Аз не съм човек, който счита, че за съвременно да се държи срещу родината си, само че виждам обстановката тук и виждам обстановката в България, разликата не е дребна. Не че тук е идеално и че всички са съвършени, само че тук най-малко има някакъв ред и множеството хора се пробват да градят, а не да разрушават.

Безспорно животът в чужбина не е от най-лесните, изключително за чужденец, само че се привиква, пък и човек се научава да бъде част от някаква общественост. Има хора които се отнасят отрицателно към чужденците, изключително към тези от по-западналите страни като нашата, само че ето, че аз примерно постоянно реализирам по-висок триумф от родените ми тук съученици и се старая да не им правя отстъпка. Сега някой може би ще си намерения, че в случай че всички тръгнат по този начин да размишляват като мен най-после няма да остане никой в България, който да се погрижи за оправянето й, само че какво мога да направя аз, единият човек, против хилядите, на които им е комфортно България да е в това състояние. За да се реализира нещо, би трябвало да има взаимност, а в нашата страна всеки мисли за личните си ползи. Както и да е, на тематика мога да пиша доста и дълго, само че надали ще има огромна изгода. Та въпроса ми беше намирате ли някакъв смисъл да се връщам, макар всички неприятности? Вие, в случай че бяхте на мое място, какво бихте създали? Съгласни ли сте с мнението ми?

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР