Има неглижиране от страна на руските служби от това, което

...
Има неглижиране от страна на руските служби от това, което
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Има неглижиране от страна на руските служби от това, което идва от Изтока

Има неглижиране от страна на съветските служби от това, което идва от Изтока. Те си мислят, че голямата опасност е НАТО, Украйна, Европа, само че не си дават сметка какво се подгрява. Те сега си затварят очите за нещо, което е доста по-смъртоносно и рисково. Това сподели нощес арабистът проф. Владимир Чуков в предаването „ 120 минути " по бТВ.

След като „ Ислямска страна " беше разгромена в Сирия и Ирак, групировката желае да направи халифат в Хорасан, изясни той. Това е една историческа територия, която обгръща Иран, Афганистан и Централна Азия - Туркменистан, Таджикистан и Узбекистан. Създателите на тази формация са някогашни талибани.

„ Съединени американски щати се изтеглиха от Афганистан, само че оставиха на терен информатори. Путин гледа предизвестието през призмата на войната в Украйна - врагът ни дава информация, с цел да ни изпързаля ", разяснява Чуков.

Според него изборът на деня на атентата и на място не са инцидентни. „ На 23 март 2019 година падна последният бастион на „ Ислямска страна ". Защо този мол? С големи букви е написано името на Муслим Магомаев - човек, който носи името на исляма. В същото време там има рок концерт. Търсели са символика. Това е явен удар и обръщение към Путин. Те желаят да си възстановят халифата ", акцентира Владимир Чуков.

Врагът на Запад има лице, за разлика от този на Изток, акцентира арабистът. „ Ако имате нападател от запад, вие имате индивид, който мисли като вас. Има същата координатна система и същите ракети. От изток не водят война по същия метод - това са терористични актове, това са набези над цивилни, всяване на всеобщ боязън. Защо „ Ислямска страна " удари Москва? Москва сега е центърът на международните вести. Така влизат в европейските медии, в американските медии и стават водещи и то посредством четирима таджикски маргинали ", добави той.

Арабистът чака връзките сред Русия и Турция да се влошат. „ Един от нападателите е пристигнал от Турция. Те са имали подготовка. По-рано Владимир Путин отсрочи визитата си в Турция поради доста мощните ислямистки настроения в Дагестан. Следващата Чечения ще бъде Дагестан ", сподели още арабистът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР