Има нарушения при вземането на пробите на Семерджиев От 2019

...
Има нарушения при вземането на пробите на Семерджиев От 2019
Коментари Харесай

Иван Демерджиев за оставката на Гешев: Прилича на късане на опашката на гущера

Има нарушавания при вземането на пробите на Семерджиев
" От 2019 година съм на мнение че, Иван Гешев не е подобаващ за основен прокурор, не преставам да съм на същото мнение, само че това, на което ставаме очевидци, наподобява на късане на опашката на гущера. Това не е правосъдна промяна. Ще стане ясно кой го прави това. Но доста горчив привкус остава това, че самостоятелната, на книга, правосъдната система, не можа да чуе причините, импортирани от нас, когато се искаше отстраняването на Гешев. Която ехидно се усмихваше, когато той представяше тези претенции - в този момент внезапно, ден откакто от една политическа мощ желаеха оставката на Гешев, се оказа, че от правосъдната система откликнаха доста бързо и внезапно ", сподели служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в ефира на Българска национална телевизия по отношение на поисканата от Висш съдебен съвет оставка на основния прокурор. 

Той показа мнение, че конституционна промяна е затъване в блатото и че бил подготвен да спори като правист, в случай че някой му каже, че единствено промени в конституцията могат да обезпечат правосъдната промяна.

" Защо не се промени тази правосъдна промяна през последните няколко години. Искат да махнат Гешев, само че не се дава никаква опция. Тези дни той сподели, че ще влезе в сериал, само че явно няма да е сценарист, а други ще бъдат сценаристи ", сподели още Иван Демерджиев.

Относно гърмежа до кортежа на Гешев, той не отговори дали счита, че гърмежът до кортежа на Иван Гешев е бил инсценировка, само че трябвало да се ревизират всички версии.

Прокуратурата не може да ми забрани да споделям информация отвън кориците на досъдебното произвеждане, сподели той.

Проблемите стартират от домашното образование и това в учебно заведение, което липсва. Всичко това, пренесено на път, когато лидерът има един автомобил, тежащ 2-3 тона, води до гибел, която ни шокира, разяснява той злополуката преди дни, в която на пешеходна пътека починаха младите Ани и Явор в София.

Случаят в Пловдив се ревизира, изясни министърът, и даде обещание, че в случай че се откри, че в действителност полицията е съблякла 400 души, ще вземе ограничения.

Върнахме на пътя доста повече служители на реда, 200 от които в София. Обучени били и хиляди други, с цел да глобяват на пътя, само че те нямали нужните коли и техника.

Стотици коли сега се поръчват. Ние би трябвало първо да снаражим полицията, с цел да може тя да си извършва функционалностите.

Полицията не може да реши за няколко месеца, насъбрани с години, изясни той за жертвите по пътя.

Според него обаче постоянно цялата отговорност се трансферира на полицията.

Полицията не е отговорна, че не е работил светофара и че няма съответните знаци, които да понижат скоростта. Не можем да обезпечим всяко кръстовище с полиция, изясни министърът.

Демерджиев желал да знае кой и по какъв начин е вземал пробите на Семерджиев. " Следствието и прокуратурата би трябвало да обяснят по какъв начин са взети пробите му и дали са позволени нарушавания там. Ако са позволени - кой ги е позволил и кой ще поеме отговорност и не могат да послужат за задачите, за които са взети. Чакам отговор от съответната институция и в случай че те не отговори, аз ще отговоря ", сподели Демерджиев
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР