Има напрежение в обществото след катастрофата на пътя от Своге,

...
Има напрежение в обществото след катастрофата на пътя от Своге,
Коментари Харесай

Валентин Радев: Всъщност това е политическата отговорност

Има напрежение в обществото след злополуката на пътя от Своге, при която починаха 17 души и подалите оставка министри са понесли политическата отговорност. Това разяснява вътрешният министър в оставка Валентин Радев по NOVA.

Има публично напрежение. Случи се драматичен случай, макар работата на тези министри, тримата, в това число и на Министерство на вътрешните работи . И ние решаваме да подадем оставките, тъй като по този начин се прави. Всъщност това е политическата отговорност. Хората чакат нещо да се случи. Ние направихме доста, аз мога да приказвам за Министерство на вътрешните работи, само че все пак стана тази трагедия”, съобщи Валентин Радев в „ Здравей, България”.

„ Винаги си мисля какъв брой спасихме в действителност. Какво направихме, с цел да не се случва това. Е да, само че то се случи. Е кой министър председател няма да вземе такива ограничения?”, попита Радев.

„ Треньорът, този който е водачът, несъмнено той желае това да се случва по-бързо. Тези положителни неща, които всеки министър прави и със самочувствието си, че прави в министерството. Да, само че темпото може би би трябвало да е друго. И ние казахме, добре, в случай че темпото не такова, ето нашите оставки”, уточни вътрешният министър в оставка.

Той изясни, че хотел „ Маринела”, който е благосъстоятелност на търсения в този момент за укриване на налози Ветко Арабаджиев, е бил определен за настаняване на гостите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, тъй като другите са отказали.

„ Опитахме се да намерим безусловно искащи, такива огромни хотели, които да могат да дават нужните услуги”, сподели Радев.

Той акцентира, че по случая с укриването на Данък добавена стойност се е работело отдавна и това няма връзка с избора на хотел за европредседателството.

„ Бяхме лимитирани в мястото. Трябва да бъде покрай НДК. Трябва да бъде с задоволителен потенциал. И още други условия, в това число и за сигурност. И за това сме приели единодушието на „ Маринела”, разясни Радев.

И добави, че не е знаел дали и други министри ще подадат оставки след него, Ивайло Московски и Николай Нанков.

„ Още първоначално споделих, че не желая гражданска война в Министерство на вътрешните работи, а нещата да се случват последователно. Това и направихме. Бавни и устойчиви промени би трябвало да се случват в Министерство на вътрешните работи и работих тъкмо за това. Много пъти ми желаеха оставката, преглъщах и знаех, че върша верни неща”, сподели Радев.

Вътрешният министър в оставка не разяснява кой ще наследи мястото му в министерството.

„ Много неща останаха зад кадър, само че те са устойчиви и е хубаво да бъдат продължени”, добави Валентин Радев.

По мотив случая с бащата на президента, който блъсна неработоспособен, вътрешният министър в оставка акцентира, че професионалното управление на Министерство на вътрешните работи на място не си е свършило работа и не е докладвало за случая. „ Подменена е безусловно картината, почтеният е осъден, а виновният не е”, разгласи Радев.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Затварят пътя Своге-София, взимат проби

Жители на Своге излизат на митинг отново, трима от ранените с заплаха за живота

Борисов: Към никого няма да има прошка

Министър: Използваният асфалт край Своге е неприемлив

Пуснаха синa на Арабаджиеви против 20 хиляди лева гаранция, Гешев: Не са на отмора, укриват се

Издирват Ветко и Маринела Арабаджиеви, синът им е упрекнат

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР