Има наистина толкова много причини да благодарим на бабите и

...
Има наистина толкова много причини да благодарим на бабите и
Коментари Харесай

6 причини да благодарим на баба и дядо

Има в действителност толкоз доста аргументи да благодарим на бабите и дядовците, че са до нас във значимите или сложните моменти.

В множеството фамилии те играят основна роля. И освен, тъй като оказват помощ на родителите в развъждането на децата, а и с всичкия опит, който могат да им предадат, когато се сблъскат с поникването на първото зъбче, първите независими крачки на детето, първото му заболяване или първия рожден ден.

След време отново те се грижат за внуците, до момента в който мама и баща са на работа, а децата би трябвало да бъдат прибрани от учебно заведение или заведени на спорт, езиков курс или танци.

Според психолозите обаче има още 6 значими аргументи, поради които би трябвало да кажем „ Благодаря! “ на бабите и дядовците.

1. Те са значим ориентир за децата

Това, което те оферират на децата, е спомагателна прочувствена връзка, която обогатява най-малките.

Според психолозите, този вид връзка е доста потребна за децата. И не би трябвало да мислим отрицателно за нея или да се опасяваме, че по този начин любовта на малчуганите към нас отслабва.

За децата това са нов тип взаимоотношения, които ги учат и направляват в живота. Затова и психолозите назовават това ориентир, защото им оказва помощ да се оправят и вървят напред.

Неслучайно, когато има такава мощна връзка, в интервала на юношеството, децата намират успокоение и отдушник точно в лицето на баба и дядо.

2. Заздравяват връзките

Връзката с баба и дядо прави фамилията по-силно, защото по този начин детето схваща своята принадлежност.

Освен това е опция и за бабите и дядовците да основат нови взаимоотношения – в тази ситуация с внуците си, в интервал, белязан от загуби (на техни връстници и приятели).

3. Предлагат друг модел на образование

За внуците времето, прекарано с баба и дядо, значи да имат нови прекарвания.

Именно в това се състои и по-различният модел на образование. Той е инспириран от времето, в което са живели интензивно възрастните хора и носи други изгоди на детето.

Разбира се, всичко би трябвало да е съобразено с главните правила, сложени от родителите.

Но това, което децата ще научат от бабите и дядовците, ще ги направи по-гъвкави и отворени за живот.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР