Има много забулени тайни, които разкриваме в книгата Тихият убиец“.

...
Има много забулени тайни, които разкриваме в книгата Тихият убиец“.
Коментари Харесай

„Тихият убиец“: Как да спрем хроничното възпаление и да бъдем здрави в модерния свят?

„ Има доста забулени секрети, които разкриваме в книгата „ Тихият палач “. За жал около цялата тази забързаност, с която живеем, не обръщаме внимание на доста неща. Голяма част от хората имат усложнения с храненето – изключително с деца, прибягват към бързи решения, пропущат закуската. Вечер много хора прибягват към алкохола. Трябва да намерим време и да ни е приоритет да си подготвяме храната. Иначе нямаме надзор върху нея – с какви мазнини е, както и с какво качество. “

Това споделиха в студиото на „ Добро утро, Европа “ Емилия и Иван Василеви – нутриционисти и функционални треньори, основатели на плана „ Functional Bodies “ и създатели на книгата „ Тихият палач “.

„ Години наред аз персонално се развивах в тази промишленост на фитнеса и здравословното хранене. Когато се запознахме с Еми аз я образовах на всички неща, които знаех, тя пък ми оказа помощ да се храня по-здравословно и дружно създадохме „ Functional Bodies “, където даваме препоръки по какъв начин хората да бъдат по-здрави “, описа Иван.
Всички неща са като инструмент, който можем да използваме. Ако гледаме да се храним уравновесено е добре да си броим калориите в границите на най-много 2-3 седмици, след това можем да спрем да го вършим, просто да имаме изясненост какъв брой да консумираме. Ако желаеме да смъкваме килограми и мазнини е добре човек да знае какво поема. Най-добре е да разкараме мощно модифицираната храна от менюто ни. Например пържените картофи, колбасите и така нататък Дали ще се храним с кето, въглехидратно, от време на време недояждане, всичко е въпрос на цели.
Иван Василев, нутриционист

„ Аз сготвям всеки ден по няколко пъти. Помощниците в моята кухня са доста. Личният образец е доста значим за децата. Всякакви диети са извънредно известни, само че значимото за мен е да ядем сезонна храна , биологично отгледана, от положителни фермери, ние сме си намерили такива, на които имаме доверие. Нямам нищо срещу екзотичните плодове, само че те не постоянно са най-хубавата храна за нас. Според мен би трябвало да наблегнем на нещата, които се отглеждат тук и са пресни “, сподели Емилия.

„ Ние сме извънредно небалансирани в днешно време. Не спим задоволително, движим се малко. Вкарваме много малко нутриенти в организма. Имаме дефицити на Омега 3, 9, Б12 . Всички тези неща водят до дисбаланс в тялото ни. Когато желаеме да накараме тялото ни да работи, би трябвало да се върнем към салдото. Човек е хубаво да се ограмотява всеки ден. Ако се храним всеки ден с модифицирани храни – това ни води към несъответствието . Нашето всекидневие е доминирано от захарта, има я на всички места, даже в цигарите, с цел да ги създадат още по-пристрастяващи. За да може да сме уравновесени въз основата на сладкото е добре да използваме естествени подсладители като стевията “, уточни Иван.
В тези летни моменти тематика номер е едно е да покриваме дневната ни дажба за вода. Не одобряваме това, което би трябвало да одобряваме. Ние персонално имаме вяра, че водата, която би трябвало да се приема е вашето персонално тегло умножено по 40мл., в случай че да речем сте 60кг – 2.4 л. Това е минималното количество.
Емилия, нутриционист

„ Има метод да забавим стареенето. То е значително генетичен фактор, само че има значение и по какъв начин се храним, по какъв начин менажираме напрежението. Ние имаме техника за дишане, която доста оказва помощ. Консумирането на захар, кафе също покачва нашето равнище на дишане. Зависи и от това какъв брой спим. Трябва да имаме време за отмора и не би трябвало да прегаряме “, акцентира Иван.

„ Аз в действителност имам вяра, че ние можем да създадем повече, в сравнение с пластичната хирургия с извършения за лице. Имаме и такава стратегия. Какво се случва със счупена ръка, която е гипсирана? Така ние гипсираме лицето си с ботокса. Когато той изчезне, мускулът е атрофирал и увисва “, означи Емилия.

„ Всичко е въпрос на баланс в бременността. Ние не се храним за двама, носим плод в себе си, само че количеството калории, които би трябвало да приемем е по-малко в сравнение с сме приемали. В първите 3 месеца би трябвало да увеличим калориите с 300, а по-късно с 400 за идващите месеци. Това не е нещо изключително. Важно е храната ни да е уравновесена с цел да може плодът да е захранен добре. И да е чиста храната “, акцентира Емилия.

Периодичното недояждане е уместно за хора, които желаят бързо да влязат във форма . За дамите нормално се дават 14 часа, за мъжете 16-18 часа, реализират се положителни резултати. И яжте умерено количество храна “, уточни Емил.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР