Има много неясноти около заповедта на здравния министър за новите

...
Има много неясноти около заповедта на здравния министър за новите
Коментари Харесай

Адвокат по медицинско право: Заповедта за зеления сертификат е с много неясноти и тълкувания

Има доста неясноти към заповедта на здравния министър за новите ограничения против коронавриус, които провокират проблеми, съобщи експертът по здравно право юрист Мария Петрова в bTV Новините.

„ Разбирам протестиращите хора и предсказах, че ще се стигне до безпорядък поради новата заповед “, сподели Петрова, само че означи, че във връзка с това „ дали новата заповед нарушава човешки права “, „ зависи за кои права приказваме “.

Протестът против зеленият документ е доста „ хетерогенен “ – „ някои стачкуват просто тъй като не желаят да се имунизират и това е тяхно право, защото имунизацията е целесъобразна, а други се притесняват, че няма да могат да работят, в случай че не го създадат и желаят да се имунизират с ваксини, които са скъпи и недостъпни “, разяснява Петрова.

„ Последната заповед дава опция за доста тълкувания, дава право на работодателите и притежателите на обекти сами да вкарват ограничения, а няма изясненост кой ще поеме отговорност, от време на време и финансова, за неща, които се постановат със заповедта “, сподели юристът.

Петрова показа, че с нея са се свързали доста лекари, които са питали дали има съображение да бъдат уволнени поради неналичието на зелен документ, както и хора, които са преболедували инфекцията, само че не им е бил изработен PCR тест.

Започва да се приказва за доста подправени документи, а задачата не е да подтикваме хората да мамят, сподели юристът.

Заведенията и комерсиалните вериги с реакции против бързото въвеждане на зелен документ (ОБЗОР) Кацаров vs Алибегов: Партии ли изкараха заведенията на митинг Софийският щаб предлага присъствено образование за най-малките възпитаници до края на седмицата Денков: След обяд ще имаме решение за онлайн образованието в София-град Купуваме 3000 дози моноклонални антитела за лекуване на ковид Дете на 5 година е измежду жертвите на COVID-19 Новите случаи на COVID-19 са 4957 Продължаваме да държим върха по смъртност от COVID-19 в Европа След незабавна среща: Болниците в София разкриват спомагателни кревати (ОБЗОР) Заведенията обмислят протест на зеления документ
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР