Има много неща, които да научим от индианците. Представете си,

...
Има много неща, които да научим от индианците. Представете си,
Коментари Харесай

22 житейски правила на индианците, които ще ви помогнат да живеете в хармония

 22-правила-за-живот-на-индианците

Има доста неща, които да научим от индианците. Представете си, в случай че тези мирни племена в никакъв случай не бяха покорени, а земята им не беше обитаема от чужденци. Историята на нашия свят би била изцяло друга. Щяхме да имаме по-голям късмет да живеем в единство с природата, душата и Земята.

Можехме по-близко да поддържаме връзка с животните, звездите, цветята и един с различен. Изглежда, че това е нещо простичко, само че в актуалния свят е изгубено.

Ето 22 житейски правила, на които ни учат индианците:

1. Споделяйте своя триумф. Винаги е потребно да се взе участие в благотворителни действия. Това е акт на добрина и също по този начин оказва помощ на душата ви да се усеща добре.

2. Свобода на религиите. Трябва да почитаме другите религиозни убеждения, тъй като светът е изпълнен с разнообразни представители на всевъзможни вероизповедания. Не налагайте вярата си на другите.

3. Бъдете почтени със себе си. Ако не можете да бъдете откровени със самите себе си, то не може да постъпвате по този начин и с другите. Обръщайте внимание на своите потребности!

4. Какви желаете да станете. Изучете своята душа и научете какви желаете да бъдете в този живот. Осъзнаването на това какъв житейски път желаете да изберете и по какъв начин тъкмо ще достигнете задачите си е доста значимо.

5. Споделяйте пространството с другите. Избавете се от лъжовното си възприятие за право на благосъстоятелност. Ако някой не желае да ви вижда, просто се отдръпнете и спрете да налагате своите възгледи върху обстановката. По същия метод би трябвало да постъпите и с тези които ви притискат.

6. Никога не вредете на другите. Ако аргументите болежка на другите хора, тя наложително ще се върне към вас. Никога не вредете на другите и внимавайте да не разбиете сърцето им.

7. Уважавайте природата. Трябва да почитаме природата и да се грижим за нейното предпазване. И точка.

8. Децата. Децата въплъщават нашето бъдеще. Ето за какво би трябвало да демонстрираме особено внимание в образованието им от самото начало, давайки им пространство за независимо развиване.

9. Грешките са нещо естествено. Всички сме хора и всички вършим неточности. Никой не е идеален и няма да стане подобен.

10. Не се натоварвайте с отрицателни мисли. Негативните мисли освен провокират стрес, безпокойствие и меланхолия, само че също по този начин водят до физически болести.

11. Уважавайте земята. Не бива да одобряваме нещо в този свят като даденост, даже земята, на която живеем. Трябва да почитаме всичко, което наследяваме.

12. Мнението на другите. Трябва да признаваме мнението на другите хора, а не да го отблъскваме. Разбирането на близките ще ни разреши да отворим съзнанието си за невъобразими благоприятни условия.

13. Не интригантствайте. Не интригантствайте за другите, тъй като това единствено ще сътвори повече негатив към вас и близките.

14. Молете се. Бе значение дали сте вярващи или не, опитвайте се да се молите. Молитвата от чисто сърце в никакъв случай не остава пренебрегната.

15. Бъдете толерантни. Не би трябвало да съдите другите, просто тъй като не вършат верните, съгласно вас, неща. Бъдете търпеливи към другите от вас хора.

16. Контролирайте хода на събитията. Не позволявайте на другите да вземат решение вместо вас това, което вие би трябвало да извършите в живота. Направете собствен личен избор и вървете по пътя, който ви е на сърце. И не забравяйте да се вслушвате в препоръките на мъдреците.

17. Гостите. Трябва да се отнасяме към гостите си с добрина и почитание.

18. Не крадете. Научете се да цените това, което имате. Не се опитвайте да крадете непознатото благополучие или имущество. Никой не би трябвало да ви лишава това, което по право е ваше, само че и вие би трябвало да постъпвате по същия метод.

19. Баланс. Не се поддавайте на хедонизма. Постарайте се да поддържате баланс сред работата и удоволствието, сред персоналното и професионалното, сред тялото и разсъдъка.

21. Грижете се за възрастните. Уважавайте своето семейство и по-възрастните. Бъдете горди с тях и в никакъв случай не се отричайте от тях.

22. Уважавайте майката земя. Обичайте родната земя. Станете едно цяло с нея и узнайте тайните на този свят.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР