Има много места по света, които ни зареждат с красотата

...
Има много места по света, които ни зареждат с красотата
Коментари Харесай

От тези места по света ще ви побият тръпки от ужас

Има доста места по света, които ни зареждат с хубостта и величието си. Пълни с положеителна сила, постоянно сме подготвени да се връщаме още веднъж и още веднъж там.

Същевременно, разнообразието в света предлага и местоположения в другата прекаленост - толкоз страшни, че кошмарите са ни в забрадка вързани.

Представяме ви топ 3 на местата по света, които умерено влизат в класацията за най-ужасяващите такива.

1. Парижките катакомби



Под улиците на Париж, Франция се крие най-голямото гробище в света, като вътре са " подредени " останките на към 6 милиона души. Това са пещери и тунели, датиращи от 10-ти век, като по това време са представлявали центъра на града.
През годините неведнъж е забраняван достъпът до тях, заради забрани на църквата или вандалски прояви. Входът на катакомбите се назовава " Адска врата " и след слизането по тясно, спираловидно стълбище се стига до антични остатъци от архитектурни планове и самата гробница.

2. Островът на куклите, Мексико



" La Isla de Las Munecas " - по този начин се назовава злокобното място. На него можем да станем очевидци на ужасяващи, обезобразени кукли, които са закачени на доста дървета и здания. До преди 15 години там живеел аскет на име Дон Джулиан Сантана, който през времето, прекарано на острова съумял да го трансформира в ужасяващо място, събрирайки стотици и даже хиляди кукли. Според легендата той видял по какъв начин малко момиче умряло пред очите му и от този момент се вманиачил в куклите. Възможно ли в духът на детето да е живял у него?

3. Мост Овъртън, Шотландия



Този мост бил издигнат през 1862г., само че става прочут с ужасяващата си сподобност да кара животните да се самоубиват, минавайки по него. За тях сходен акт е безусловно неприсъщ - те постоянно се борят за живота си. Но нещо мистериозно кара преминаващите по него животинки да скачат, обиричайки се на сигурна гибел. От 1955г. до момента от него са скочили над 50 домашни кучета на туристи, като към този момент никой не минава с животното си оттова. И преди този момент са се носели митове за рисковото му влияние над любимците, само че никой не е преброил жертвите.

Тъй като мостът е висок 15 метра, въпреки всичко някои кучета оцеляват при рухването, макар че скачат постоянно надолу с главата. Интересното е, че по-късно бягат от стопаните си, отивайки още веднъж там с едничката цел да довършат започнатото до дъно.

Източник: teenproblem.net

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР