Има много легенди с измислени герои, но и такива, които

...
Има много легенди с измислени герои, но и такива, които
Коментари Харесай

18 ефектни имена за бебета от митологиите

Има доста митове с измислени герои, само че и такива, които действително са съществували и са част от историята. Имената на някои не престават да са настоящи до през днешния ден и доста родители избират да кръстят детето си тъкмо по този метод. Каква мощ обаче носят тези герои? Вижте 18-те най-ефектни имена за бебета, въодушевени от митовете и историята.

Този вид имена в никакъв случай не излизат от мода, тъй като нормално хората ги свързват с подвизите, които въпросните герои са направили, с приключенията им и хипотетичната мощ, която имат. Някои са изключително известни в страни като Италия, Франция и Англия, други се срещат по-често в Скандинавските страни, а трети – в Източна Европа. Има и такива, за които граници просто няма.

Снимка: Shutterstock

1. Феникс

Името на известната безсмъртна птица, способна да се преражда от пепелта си на всеки 500 години е доста известно в западния свят и по-малко в България. Казват, че фениксът е бил славно, благородно, величествено създание и заради тази причина въодушевява хората и до през днешния ден. Това име носи огромна духовна мощ и се счита, че я предава на бебето. Освен това се свързва със слънцето и огъня, което го прави цялостно с витална сила.

2. Адонис

Това е доста красиво име, тъкмо като героя от легендата. Адонис е толкоз хубав, че две богини - Афродита и Персефона, се борят за сърцето му. Наричайки бебето по този начин, вие подсъзнателно го „ обричате “ да бъде красиво.

3. Александър

Може би едно от най-популярните имена за момчета по целия свят. Име с извънредно мощно значение, защото Александър се счита не просто за поробител, само че и за бранител на хората. Момчетата, които носят това име са склонни да бъдат доста самостоятелни и с изострено възприятие за независимост.

4. Бастиан

Име от гръцки генезис, което значи уважаван, почитан. В България съвсем не се среща, само че в Италия е доста известно. Това е име с доста темперамент, което звучи мощно, даже при самото наречие. Може да се пояснява и като непогрешим човек.

5. Аполон

Един от най-известните богове в Древна Гърция, за който легендите описват, че е бил доста хубав. Бог на светлината, слънцето и деня. Има обаче още едно значение – превежда се и като „ оня, който прогонва гибелта “. Дали ще си кръстите детето в днешно време по този начин, е различен въпрос.

6. Одисей

Друг древногръцки воин, чието име се свързва със мощ и мощност, само че също по този начин е знак и на перфекционизма. Децата, които биват кръстени по този метод, израстват и стават персони, които другите почитат и постоянно се допитват до мнението им.

7. Дамян

Име от гръцки генезис, чието значение е „ умирител “. Децата, носещи това име, са склонни да бъдат уважавани, обичани и търпеливи.

Снимка: Shutterstock

8. Силва, Силвия

Идва от древноримската митология и се свързва с горите, природата и дивите животни. Децата с такова име ще бъдат влюбени в природата и животните, доста евентуално е да изберат и такава специалност като възрастни.

9. Херкулес

Един от най-известният богове в гръцката митология. Момчетата, които носят това име, са смели, безстрашни и стават същински мъже като по-възрастни.

10. Ангус

Богът на любовта от келтската митология. Според легендата той кара двойките да се влюбват бясно. Определено бебето с такова име ще има качества на предстоящ любовчия.

11. Балдур

Име, което идва от скандинавската митология. Той е богът на невинността, истината и светлината. Необичайно име за бебе, само че сигурно ще притегли вниманието.

12. Колин

Име от гръцки генезис, което значи мощен като мечка. Децата, които носят това име, са практични, крепко стъпили на земята и цялостни с доста сила, която обаче не прахосват, а употребяват за реализиране на задачите си.

13. Фин

Това е воин от ирландската митология, считан за бранител на Ирландия. Там е едно от доста известните имена. Смята се, че децата с такова име стават мощни, непрекъснати, интуитивни и ненадминати.

14. Хектор

Велик воин от гръцката митология. Децата с такова име са търпеливи, смели, само че и уважаващи близките.

15. Арес

Арес е богът на войната. Но името се свързва и с възприятието за самостоятелност, увереност, водачество, мощ и сила.

16. Тристан

Името на известния воин от легендите за крал Артур е от латински генезис и значи „ оня, който не демонстрира горест “. Много известно в Италия, Франция и Англия. Смята се, че децата с такова име са деликатни и рационални.

17. Дилън

Означава „ наследник на морето “. Децата с това име имат огромно въображение и креативност, учтиви са и се борят същински за постигането на всяка една своя цел.

18. Хермес

Хермес е делегат на боговете. Децата, които носят това име са деликатни, откровени и почитат близките.

По материали от Siamo mamme / Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР