Има много желаещи да се ваксинират. По-добре хората да чакат

...
Има много желаещи да се ваксинират. По-добре хората да чакат
Коментари Харесай

Ангелов: По-добре да се чака на опашка за ваксина, отколкото за линейка и тя да не идва

" Има доста искащи да се имунизират. По-добре хората да чакат на за имунизация, в сравнение с пред незабавните кабинети или да чакат колата за спешна помощ и тя да не идва ". Това съобщи на брифинг здравният министър професор Костадин Ангелов след обиколка във имунизационните центрове, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия ТВ. По думите му към сегашния миг работят всички 318 имунизационни центрове в страната, ситуирани на територията на РЗИ, лечебните заведения и ДКЦ–тата. " Доволен съм от темпа на имунизация все още. Постигаме добър резултат " , акцентира министърът.
" Има доста искащи да се имунизират. По-добре хората да чакат за имунизация, в сравнение с пред незабавните кабинети или да чакат колата за спешна помощ и тя да не идва ". Това съобщи на брифинг здравният министър професор Костадин Ангелов след обиколка във имунизационните центрове. " Нека хората да наблюдават информацията на уеб страниците на регионалните шефове " , прикани министърът и добави: " Обсъждаме опцията за „ зелени коридори “ и през седмицата в избрани часове ".
 Сертификат за имунизация или имунизационен паспорт към този момент е реалност у нас Сертификат за имунизация или имунизационен паспорт към този момент е реалност у нас
Направиха проява на документа за имунизация за COVID-19 у нас, като първият показан пуиблично подобен документ е на здравният м...
" В Окръжна болница на следващия ден ще се разкрият 10 имунизационни пункта, няма записване, тъй като ще е ненужно ", безапелационен е министъртът. Информационната система за записването евентуално ще започва на 3-ти март, през 10-минутен период от време ще може да се запише всеки искащ и да избере в кой ваксионационен център да отиде.ЦИК са имунизирани с ваксини на Pfizer. Хората над 55 година умерено могат да се имунизират с AstraZeneca, тя подсигурява или леко протичане на болестта или неразболяване. В " зеления кулоар " би трябвало да се имунизира човек, който не е бил част от първите 3 етапи - към сегашния миг единствено в събота или в неделя. " Ще разгласяваме какъв брой ваксини могат да бъдат направени в съответното лечебно заведение, с цел да няма опашки. Личните лекари ще стартират да имунизират теоретично от понеделник, някои могат и от през днешния ден и го вършат ", уточни професор Ангелов.
" Дошли са 450 души досега – едните са във фаза 3, а има и инцидентни жители. Имаме задоволително ваксини AstraZeneca. Видях доста младежи сред 20 и 35 година и възрастни хора се отзоваха ", съобщи професор Венцислав Мутафчийски. По думите му все още има три леки алергични реакции след имунизация при медицински личен състав и леки температури при 5-6 души. " Не е имало случаи, които да доведат до отвод на втората доза на имунизация " , безапелационен е той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР