Има ли търговци на дребно, при които пазарувате редовно, но

...
Има ли търговци на дребно, при които пазарувате редовно, но
Коментари Харесай

Повече не е по-добре

Има ли търговци на дребно, при които пазарувате постоянно, само че в никакъв случай не плащате цялостна цена?

Например, има един магазин за домашни артикули, който брачната половинка ми и аз посещаваме постоянно, на всеки няколко месеца. И макар че сме лоялни клиенти, ние към момента непрекъснато ревизираме дали имаме ваучър за понижение, преди да се насочим към магазина. Компанията ни изпраща талони от самото начало, тъй че би било полуда да купуваме нещо, без да ги използваме, нали?

Това е нормална процедура измежду търговците на дребно в Съединени американски щати. Те изпращат дневни кодове на талони или седмични промоции, по пощата и по имейл. Понякога тези промоции могат да бъдат за 40 или 50% от стоките на целия магазин. И като умни консуматори, ние всички се научихме да ги чакаме, преди да купим.

Тези промоции сигурно водят до покупки, в противоположен случай търговците на дребно не биха ги употребявали. Но магазините, които работят по този метод, се озоваха в един циничен цикъл. Клиентите се научиха да чакат за талони, с цел да създадат покупките си. Така че търговците би трябвало да изпращат повече талони, с цел да основават същите продажби. Но, несъмнено, те печелят посредством честото си понижаване. Какво могат да създадат в този случай?

Разчитайте на по-добро сегментиране, с цел да доставяте по-таргетирани промоции. 

Няма нищо неприятно в провеждането на постоянни промоции, с които да се задвижват покупки. Проблемът е, че тези талони постоянно се изпращат безсистемно, към всички и всевъзможни хора в базата данни на ритейл компаниите. И до момента в който всеки ваучър води до доста продажби, може да има и непредвидени последствия. Клиентите, които биха били подготвени да платят цялостната цена, може да имат достъп и да употребяват талона - така търговецът губи пари за всяка от тези покупко-продажби.

Също по този начин, клиентите, които се интересуват единствено понякога, от време на време са претоварвани с имейлите за талоните, изпращани до тях по електронната поща. Ето за какво може да се отпишат. Така че търговецът ще губи бъдещи доходи от тях.

Продължава на идната страница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР