Има ли шанс най-накрая хората да получат такава съдебна система,

...
Има ли шанс най-накрая хората да получат такава съдебна система,
Коментари Харесай

Накъде след Гешев

Има ли късмет най-сетне хората да получат такава правосъдна система, която работи за тях - подсигурява правата им и пази активите им - персонални, и обществени? Процедурата по отстраняването на основния прокурор Иван Гешев сподели доста очевидно всички недостатъци на прокуратурата и политическата класа, мафиотизирането на властта и феномена " превзетата страна ". Освобождаването на основния прокурор обаче няма нищо общо с смяната, от която има потребност.

Сериозният проблем сега е неналичието на съответна визия какво да се прави даже в краткосрочна вероятност. Политиците не задават никакви параметри за избор на нов Висш съдебен съвет - органът, през който сега правосъдната система е завладяна от престъпни ползи. И въпреки че Народното събрание съм си заложи тримесечен период, депутатите се канят да не го спазят. Ако това не се промени, актуалното ръководство, което пристигна с обещанията за правосъдната промяна, ще претърпи съществени вреди.

" Капитал " показва настоящия прокурорско-политически скандал в неговите две страни - от позиция на събитията в прокуратурата и на метода в Народното събрание. По-долу е разказът за отстраняването на Гешев в подтекста на неразбираемата вероятност за конституирането на идващия Висш съдебен съвет и избора на новия основен прокурор.
Тук можете да видите.
Отстраняването на основния прокурор провокира всеобщи рецензии поради политическия напън, който стои в основата му.
Опасенията са, че същите хора, които назначиха и отстраниха Иван Гешев, ще продължат да кадруват в системата.
Липсва водачество, което да преобърне чувството за безпорядък и липса на вероятност. Споделяне Прочитания < class= " " datetime= " 2023-06-16T06:19:00 " > 16 юни 2023 06:19
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР