Има ли по-изкушаваща миризма от тази на шоколадов сладкиш, който

...
Има ли по-изкушаваща миризма от тази на шоколадов сладкиш, който
Коментари Харесай

Шоколадов кейк с бадеми - чудна и лесна комбинация

Има ли по-изкушаваща миризма от тази на шоколадов сладкиш, който се пече във фурната? Едва ли! Истината обаче е, че колкото и да сте напреднали с кулинарните умения, обстановката със сладкишите постоянно е върховен пилотаж и колкото и да се стараете, на финала резултатът е като твърда подметка или противоположното - суров и леплив. Разумното решение е просто да избирате " безвредни " рицепти, такива, с които опцията да се неуспехите е минимална и да напредвате в сладкарските " глъбини " постепенно и методично.

Такъв тип " образователна " рецепта ви прeдлагаме и през днешния ден. Чудната композиция от шоколад и бадеми може да обогатите като добавите настъргана портокалова кора, лъжица уиски или ликьор или сушени боровинки.

Необходими артикули:

100 - 120 г мрачен шоколад
150 г филирани бадеми
60 г бисквити с овесени ядки
100 г масло
100 г кафява захар
4 яйца

Начин на подготвяне:

Намажете с масло форма за сладкиши с падащи стени и я приберете в хладилника за към 10 минути. Разтопете на водна баня шоколада, като внимавате температурата да не надвишава 60 градуса!

В блендер смелете бадемите и бисквитите. Разбийте маслото и захарта до пухкава примес и прибавете едно по едно яйцата. Смесете със сухата примес и разбъркайте добре. На финала прибавете и разтопения шоколад, като не спирате да бъркате деликатно.

Печете в авансово загрята до 175 градуса фурна 35 минути. Не бързайте да вадите сладкиша от формата преди да се е охладил добре.

Украсете с въображение-кокосов чипс, бадеми, какао, сушени плодове или настърган бял шоколад ще наподобяват отлично върху този кейк, нали?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР