Има ли опасност от воден режим за много хора заради

...
Има ли опасност от воден режим за много хора заради
Коментари Харесай

Редица язовири отиват на засушаване, Ревизоро обещава да не се повтори случая Нено Димов

Има ли заплаха от воден режим за доста хора поради пресъхване на язовири? Сигналите за такова нещо става все по-силни.
Нова телевизия даде образец с язовир " Ястребино " за Община Антоново. Беше даден образец – съгласно навигацията там, където беше застанал журналистическият екип, би трябвало да е средата на язовира. Вместо това приказваме за суша.
Състоянието е обезпокоително. Преди месец-месец и половина се изпускаше вода за малинопроизводителите, тогава язовирът беше на 28% потенциал, в този момент е 22%. Още тогава се възпротивих да се дава вода за малинопроизводителите – нямаме капка дъжд, непрекъснато се намалява равнището, оплака се кметът на Антоново. Според него обаче, вода от язовира се пуска за напояване.
Освен това, притеснително е положението на язовирите " Жребчево ", " Камчия ", " Асеновец " и " Тича ".
Екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро разяснява, че всички язовири, от които се точи за друго отвън питейна вода, им се стопират спомагателните " услуги ". Ако пестим, в " Камчия " има вода за пиянство за 2 години, в " Тича " – за година и 9 месеца. От началото на годината съм обяснявал на земеделците да си намерят различни водни източници, само че те смятат, че с напън по малките екрани и медиите ще се оправят, добави екоминистърът. Той даде образец – от " Тича " се точи 8 пъти повече вода, в сравнение с влиза и от началото на годината Ревизоро, по думите му, пращал писма до земеделците. Ако няма превалявания през зимата, следващата година евентуално няма да даваме за земеделците, сподели Ревизоро, съгласно който от три години в някои райони в България не е имало дъжд - т.е. единствено суша.
Димитров посочи, че след 1 месец от " Ястребино " няма да има и капка вода за друго, с изключение на за питейна вода. " Няма да позволи рецесия като в Перник ”, увери министърът. " Земеделците постоянно са им празни язовирите, тъй като нямат пари да си ги поддържат ", сподели Димитров. " Натискам индустрията да си направи лични водоизточници, земеделците да са на капково, с цел да има за жителите - законът е споделил първо за жителите ", приключи екоминистърът.
За край Ревизоро разяснява и митингите - по думите му, в случай че имал 1200 другари, нямало да има и едно държавно управление успокоение. " Даваме ви 5 часа на площада, стойте, само че по-късно го освободете ", заключи той. " Аз съм чиновник на този Министерски съвет, не съм министър на тези хора там ", добави Ревизоро по адрес на протестиращите на улицата и с религия, че държавното управление ще изкара мандата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР