Има ли някой, който да не обича вкусната ароматна пърленка?

...
Има ли някой, който да не обича вкусната ароматна пърленка?
Коментари Харесай

Почти няма човек, който да не обича пърленката! А ето как да си приготвим сами вкусна чеснова пърленка (РЕЦЕПТА)

Има ли някой, който да не обича вкусната ароматна пърленка? Аз персонално не познавам подобен човек! Те са вкусни по всевъзможен метод – и с масло, със сусам, с кашкавал. Но една от най-вкусните несъмнено си остава чесновата пърленка. Ето по какъв начин да си я извършите сами!

Продукти: Половин кг брашно; 7 грама суха мая; 2 чаени лъжички сол; 300 мл топла вода; една суп.л. мед; 2 суп.л. зехтин; 30 грама меко масло; 2 скилидки чесън; мащерка; босилек;  сминдух; сирене; кашкавал

Как да я приготвите:

Брашното се пресява в купа, като се прибавят маята и солта. Разтворете меда и зехтина в топлата вода и прибавете към брашното. В продължение на 10 минути замесете меко тесто. То не би трябвало да се полепва по пръстите ви. Всичко това го оставяте да втаса в набрашнен съд към един час, през това време то би трябвало да удвои размера си. Скилидките с чесън ги нарежете на ситно и ги разбъркайте с размекнатото масло.

Намерете подобаваща тава и сложете хартия за печене, която би трябвало да намажете с чесновото масълце. Над нея разстилате тестото и още веднъж намазвате с останалото чесново масло. Посипете от горната страна и подправките, а по избор прибавете натрошени сирене или кашкавал.

Загрейте фурната на 190 градуса и изпечете за 40 минути. Разрежете огромната пърленка на няколко дребни. Да ви е сладко!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР