Има ли и други деца в ареста. Това попитал съдебния

...
Има ли и други деца в ареста. Това попитал съдебния
Коментари Харесай

Тунджай убил 13-годишната Диана и... отишъл да рита футбол

Има ли и други деца в ареста. Това попитал правосъдния си бранител осмокласникът Тунджай Идризов, който умъртви 13-годишната Диана Чонева от павелбанското село Скобелево, написа " Телеграф ".

По време на гледане на мярката му за неотклонение стана ясно, че е отишъл да рита футбол, откакто забил ножа в момичето.

Тунджай твърди, че не е правил опит да се укрие след нещастието, самичък се предал на полицията малко след 19 часа на 24 октомври.

Тунджай е осмокласник от павелбанската Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство. Преди това е учил в скобелевското главно учебно заведение " Генерал Скобелев ", където е бил обгрижван от ресурсни учители заради извънредно ниския си коефициент на просветеност, едвам 60 IQ, описаха педагозите.

Въпреки проблемите той не бягал от часовете, контактувал относително обикновено с връсниците си, не е проявявал експанзия и съвсем нищо не го отличавало от останалите деца с изключение на пристрастеността му към цигарите.

Точно тази привързаност е измежду формалните мотиви да извърши убийството, разясняват локалните поданици.

Тийнейджърът влезнал в двора, където 13-годишната му съседка Диана учела урока си по български, под предтекст, че търси запалка. По думите му пред съда питането било посрещнато с ругатня от малолетното момиче. Това го ядосало и по тази причина забил нож в гърдите ѝ.

Тунджай твърди, че е взел оръжието от маса в къщата на жертвата, само че занапред следствието ще обяснява дали истината не е по-различна от защитната му версия.

При аутопсията правосъдният доктор е открил три рани по тялото на жертвата: едната, съдбовната, е в региона на гърдите, а другите са нанесени в тил при опита на Диана да избяга. Трагичният случай е станал към 16.00 часа, секунди по-късно момчето е напуснало мястото на престъплението, като захвърлило ножа.

С ръце в джобовете минало около вървяща по улицата в този миг родственица на жертвата и без да издава признаци на безпокойствие, се прибрал в дома на родителите си.

Майката на убитото момиченце - Чонка, е безапелационна, че дъщеричката ѝ в никакъв случай не е пушила, по тази причина нямала и запалка. Тя счита, че Тунджай си измисля за псувните. Диана била доста сговорчива и приветлива, прецизира и братовчедката Севгил.

Версията за доброволното предаване на полицията опровергава кметът на Скобелево Ахмед Сули, който е измежду поеманите лица при първичния оглед на местопрестъплнието.

По думите му момчето било хванато от служителите на реда, до момента в който се крие в храсталаците край учебната постройка. В къщата на родителите му пък намерили панталона и ризата, с които е бил облечен по време на закононарушението,

" Нямам никакво пояснение за какво го е сторил. Той е познавал Диана от напълно мъничка, живеят на петдесетина метра един от различен, до края на предходната образователна година са ходили дружно на учебно заведение.

Разликата във възрастта им е единствено няколко месеца. Никога преди не са се карали. Пастрокът на Диана - Райчо Захариев, е доста виновен човек, грижил се е за нея като за свое дете.

Тунджай е малко по-особен, по тази причина се е наложило да му оказват помощ ресурсни учители, само че в последна сметка е приключил 7-и клас и са го записали в професионалната гимназия. Има една сестричка, която е по-малка и също учи.

Родителите им са безработни, таткото честичко протяга ръка към чашката, само че не съм чул да ги бие, не е скандалджия, въпреки да живеят в нещо, сходно на колиба ", споделя селският отличник, който не крие че е непосредствен на почернените Райчо и Чонка Захариеви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР