Има кръгове, които не ме харесват. Хора, които са засегнати

...
Има кръгове, които не ме харесват. Хора, които са засегнати
Коментари Харесай

Гешев: Кръговете, които не ме харесват, имат проблем с прокуратурата

Има кръгове, които не ме харесват. Хора, които са наранени от дейностите на прокуратурата по използването на закона, търсят някаква опция да се провали процедурата и претендентът в нея.
Това сподели Иван Гешев по отношение на идното прегласуване на кандидатурата му за основен прокурор в четвъртък от Висшия правосъден съвет, съобщи novini.bg.

Няма да разясня президента, аз споделям единствено, че той съблюдава Конституцията, произнесе се, както сподели, в обозрим период, изложи претекстове, които не беше задължен да изложи, обоснова се какви съгласно него са аргументите, с цел да върне указа, тъй че процедурата продължава и аз му благодаря за това.

Няма от какво да се тормозя, както виждате на десетчасовото чуване няма справедливи данни да се тормозя и мисля, че всеки български жител може да си построи усещания за мен, за работата ми, за концепцията ми.

За мен е ясно едно, тук не става въпрос за някакви проблеми с Конституцията, не става въпрос за проблеми със законодателството.

В резултат на работата ми през последните години доста хора се тормозят, че Прокуратурата интензивно реализира пълномощията си по противопоставяне на престъпността и че засегнахме доста съществени стопански ползи за милиарди. Бяха повдигнати на обвинявания на хора, които вие публицистите наричате олигарси, някои от тях още са в ареста. КОНПИ замрази съществени стопански активи, което засегна съществено финансови, политически, стопански и всевъзможни други ползи на тези кръгове, по тази причина изборът ми е сложен, изясни Гешев.

Гешев добави, че на идващото чуване ще стане ясно дали посочените причини на президента Румен Радев да не подпише указа за назначението му ще бъдат признати или отхвърлени.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР