Има известно забавяне и липса на координация в българската държава

...
Има известно забавяне и липса на координация в българската държава
Коментари Харесай

Васил Велев: Липсва координация в България за кризата в Украйна

" Има известно закъснение и липса на съгласуваност в българската страна във връзка с рецесията в Украйна ". Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " Васил Велев, ръководител на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ):

" Пазарът на труда е едната област, другата е логистична поддръжка за интернационалната търговия, която в този момент е с доста незнайни. Много наши коли са блокирани по границата. Всъщност не срещаме поддръжка в държавните институции. Хората са оставени да се оправят на място кой както може ".

Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България изясни какъв би трябвало да е механизмът във връзка с настаняване и започване на работа на бежанците в нашата страна:

" Механизмът за бежанците би трябвало да е следният – страната поема първоначално настаняването, получава се информация кой желае да работи и какво може и от предприятията насочат към този момент предложения към съответния човек. Предприятията биха могли да се заемат с настаняването, приемайки на работа тези хора, както и страната би могла да подкрепя с част от средствата, които отделя за тяхната прехрана за настаняването в началния стадий, т.е. в случай че 40 лв. е издръжката дневно, което прави 1200 лв. на месец, това е задоволително като поддръжка за настаняване на тези хора, само че те, започвайки работа към този момент в действителност няма да са в тежест, а ще внасят в бюджета налози и осигуровки ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР