“Има икономически ползи за Австрия от приемането на България в

...
“Има икономически ползи за Австрия от приемането на България в
Коментари Харесай

Весела Чернева: Има икономически ползи за Австрия от приемането на България в Шенген

“Има стопански изгоди за Австрия от приемането на България в Шенген.Българската теза за приемане на страната ни в Шенген е много разумна – дребна част от мигрантите, които минават през България, доближават до Австрия. ” Това каза  зам.-директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева в ефира на NOVA NEWS.

Има стопански изгоди за Австрия от приемането на България в Шенген

Според Чернева това е съкращаване на времето за доставки, понижаване на нездравословните излъчвания. Чакането от доставчиците по 3-4 дни на всяка от границите се заплаща от крайния консуматор.

България и Австрия имат доста общи позиции

“България и Австрия имат доста общи позиции.Всеки има своите позиции, само че би трябвало да приказваме и да споделяме причините си. България и Австрия имат доста общи позиции. Нямаме разлики, че би трябвало да се заздравят външните граници, да се укрепят договорите с третите страни, от които идват мигрантите ”. Това заяви премиерът Николай Денков след срещата си с австрийският канцлер Карл Нехамер.

“За нас все още е непостижимо да се вземе решение за разширение на Шенген.11 страни-членове в Европейски Съюз упражняват надзор на вътрешните граници. Проблемът е в сигурността. Шенгенската система сега не отгооваря на същинския си смисъл да няма вътрешни граници. Шенген би трябвало да бъде поправен. Докато това не се случи, няма по какъв начин да разтеглим това пространство ”,каза австрийският канцлер Карл Нехамер.

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР