Има и наличие на няколко други престъпления, които са извършени

...
Има и наличие на няколко други престъпления, които са извършени
Коментари Харесай

Марковски за случая в Стара Загора: Има наличие и на други престъпления спрямо момичето

„ Има и съществуване на няколко други закононарушения, които са осъществени по отношение на момичето, което не са физически е потърпевшо, само че и е нанесена една сериозна психотравма “, сподели в предаването „ 120 минути “ юрист Димитър Марковски във връзка случая с обезобразеното момиче в Стара Загора.

Той разяснява и двете предходни действия на Георги Николаев, който е обвинен за насилието против 18-годишното момиче. „ Натежават, когато съдията дефинира мярката за неотклонение той е длъжен да се занимае с публичната заплаха на обвинения. Крайният извод за публичната заплаха е обвързван с неговото правосъдно минало и с метода на осъществяване на всяко едно закононарушение “, сподели Марковски.

Образувано е досъдебно произвеждане за междинна телесна щета

„ Съдът е разполагал с доста сериозен набор и комплекс от доказателства да стигне до правилен и закономерен извод, че това лице е с извънредно висока степен на социална заплаха “, акцентира той.

„ Процесуалното държание на Окръжния съд е много необичайно за тези данни, които има за този млад жител “, безапелационен е Марковски.

Той е изпратил текстови известия на жертвата си посредством интернет приложение

„ Обвиняемият по делото има обвинявания за причиняване на междинна телесна щета. Прокуратурата е квалифицирала неговата предприемчивост като такава, която покрива характерностите на междинна телесна щета. Районният съд е задържал обвиненото лице с причини, че са налице доказателства за тъкмо такова обвиняване. Окръжният съд в Стара Загора е решил, че няма доказателства за причиняване на междинна телесна щета и е изменил мярката за неотклонение и му е наложил парична гаранция и се е стигнало до неговото освобождение. Основно претекстът за неговото освобождение е бил обвързван с интерпретация на първичната съдебномедицинска експертиза, която квалифицира тези голям брой порезни рани като леки телесни повреди “, изясни юристът.

Валентин Димитров добави, че клиентът му не е отправял закани към фамилията на момичето

Той бе безапелационен, че в никакъв случай една експертиза или едно умозаключение по наказателно дело нямат наложителен темперамент за съдията, който се занимава с този проблем.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР