Има хора, за които е опасно да използват уреди за

...
Има хора, за които е опасно да използват уреди за
Коментари Харесай

Внимавайте с масажа вкъщи, ако сте...

Има хора, за които е рисково да употребяват уреди за домакински масаж, предизвести в изявление за радио Спутник почетният доктор на Русия и гръбначен невролог Андрей Кабичкин. Почти във всеки огромен търговски център и в доста офиси можете да видите масажни столове, а в редица магазини към този момент се продават дребни домашни устройства, които ви разрешават независимо да масажирате врата, раменете, краката, главата и други елементи на тялото си, написа actualno.com.

Това не е противопоказано за здрав човек, само че такива устройства би трябвало да се употребяват доста деликатно от хронично заболели хора, а при положение на дискомфорт сесията би трябвало неотложно да бъде прекъсната, безапелационен е лекарят. „ Това важи изключително за зоната на врата и раменете, чийто масаж може да докара до повишение на кръвното налягане “, изясни Кабичкин.

Що се отнася до лечебния масаж, той би трябвало да се прави единствено по наставление на доктор, тъй като има случаи, когато той също е противопоказан, сподели събеседникът на радиото. " Това са острите възпалителни диагнози. Те включват, да вземем за пример, грип, остри респираторни вирусни инфекции с висока температура, гнойни кожни болести. Не можете да масажирате пациенти, които са диагностицирани с хронична исхемична болест на сърцето в стадия на декомпенсация, когато човек приема огромен брой медикаменти, които контролират ритъма на сърдечните контракции. Масажните процедури сигурно са противопоказани и след химиотерапия “, сподели лекарят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР