Има хора, които обичат да си похапват и не се

...
Има хора, които обичат да си похапват и не се
Коментари Харесай

Никога не спазвайте тези 9 диети

Има хора, които обичат да си похапват и не се лимитират. Те ядат това, което им се прииска, без да мислят за следствията. Други пък непрекъснато се пробват да управляват своето тегло с диети.

Ако сте от вторите обаче, бихме желали да ви напомним, че, преди да започнете да се мъчите с ограничавания, е добре да се консултирате със експерт.

Представяме ви диетите, които сигурно не е добре да стартирате.

Далеч от блатото

Това по-скоро не е диета, а съвет. Това обаче звучало доста, доста безапелационно през 18-ти век. През 1727 година английският доктор Томас Шорт издаде етюд „ За аргументите и следствията от затлъстяването “. Въз основа на своите наблюдения Шорт твърди, че хората с наднормено тегло живеят най-вече там, където има доста блата.

Лук до безспир

Актьорът Кларк Гейбъл, по който хиляди, в случай че не и милиони дами полудяха, постоянно похапваше лук. Гейбъл беше уверен, че огромните „ порции “ недопечен лук понижават апетита. Трудно е да се каже дали това е по този начин, само че несъмнено не завиждаме на партньорките на артиста на снимачната площадка.

Оцетена диета

Тази странна система е на повече от два века. Поетът Байрон, който желал да наподобява елегантно, живеел на оцет. Киселият овкусител по негови думи съдействал освен за премахването на непотребни килограми, само че и за сантименталния загар на лицето. Той споделя, че тази течност понижава потребността от храна, а също по този начин доста форсира метаболизма.

Байрон умира на 36 години. Трудно е да се каже дали гибелта му е обвързвана с диетата, само че лекарите настояват, че тялото му било извънредно износено. Един век и половина по-късно, през седемдесетте години, оцетената диета нашумя в Съединените щати дотам, че в аптеките се появиха таблетки с оцет. Феновете на тази диета евентуално към момента съществуват и през днешния ден, макар че лекарите приказват за несъмнената щета от режима.

Без облекла

Хипократ препоръчвал хората да се откажат от облеклата и да вървят голи, тъй като съгласно него това ще им помогне да отслабнат. Но това не е всичко. В допълнение към съзнателния нудизъм Хипократ поучава да се яде риба, козе месо, фасул, сирене, зеленчуци, всичко да бъде полято със зехтин и да се пие вино. Плюс повече секс.

Практически това е една добра диета като цяло и е напълно естествена. Бихме желали да попитаме обаче каква роля в тази диета има първата точка, а точно отхвърлянето на облеклата?

Сини ястия

Японските откриватели едновременно заключиха, че синият цвят блокира апетита. Не е изненадващо, че незабавно се появи рекламен трик от хора, които злоупотребиха със синьото в процеса на хранене. Започнаха да се стартират подобаващи принадлежности и даже да се продават сини очила за хранене.

Цирковата диета

Същността на тази безумна диета е да се ядат храни, с които може да се прави жонглиране. Това автоматизирано изключва всички течности от диетата (от друга страна можете да жонглирате със чорба, стига да я изсипете в бутилка).

Може би създателите на диетата не са обяснили добре концепцията си и не става въпрос за това с какво да се жонглира, а смисълът е в самия развой? И въпреки всичко това е физическа интензивност.

Диетата Флетчър

" Природата ще накаже тези, които не са се научили да дъвчат ", сподели Хорас Флетчър, който е уверен, че залогът за здраве и основата на вярното хранене се крият в самия развой. Диетата на Флетчър се основава на правилото: “Всяка част от храната би трябвало да се дъвче 32 пъти, преди да се глътне ”. Освен това, той поучава да поглъщате храна, модифицирана до течно положение. Това, което не се дъвче, би трябвало да се изплюе: храната би трябвало да тече по гърлото до стомаха.

Друг колорит: Хорас Флетчър има вяра, че човешкото тяло създава специфична потребна течност, само че единствено когато сме в положително въодушевление. Съответно, когато не сме в въодушевление, по-добре е въобще да не ядем. Всичко това - да плюем храната или да я пием в течно положение, съгласно него оказва помощ да отслабнем.

Има толкоз доста фенове на Хорас, че той става милионер, купува си вила във Венеция, където безшумно живее до края на живота си.

Храна за домашни любимци

Как става това? Ядем я, след което пием вода, храната набъбва и основава чувство за цялост и цялостен корем. Става въпрос за животните, несъмнено. Въпреки това, измежду хората има такива, които харесват тази храна. Привържениците на това необичайно хранене във всички връзки имат вяра, че това е най-хубавият вид: хем получават витамини, хем ядат малко.

Детска диета

Принципът е елементарен и другоземен: кутия и половина детска храна всеки ден, дребна порция кърма - това е цялата диета. Според слуховете, този способ за понижаване на тежестта е практикуван от Дженифър Анистън. Дали е правилно, ние не знаем, само че специалистите споделят, че " детската " диета ще остави тялото без протеини. Имате ли потребност от това?

jenata.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР