Има хора, които мият косата си всеки ден, а някои

...
Има хора, които мият косата си всеки ден, а някои
Коментари Харесай

7 признака, че миете косата си по-често от необходимото

Има хора, които мият косата си всеки ден, а някои щастливци го вършат един път седмично. Може би си мислите, че ежедневното миене на косата я прави чиста и здрава, постоянно е тъкмо противоположното. Ето няколко признака, които ще ви оказват помощ да разберете, че прекалявате с миенето на косата:

1. ЗАСИЛВАНЕ НА КОСОПАДА
Капенето на косата е напълно натурален развой, само че в случай че това се ускорява, може би повода е в прекаляването с шампоана. Честото потребление на шампоан отстранява естествените мазнини, създадени от скалпа, засягайки микробиома му. Когато скалпът не е в баланс, това пречи на растежа на нова коса, прави я по-крехка и води до загубата й. За да поддържате салдото на микробиома, се предлага да употребявате меки шампоани без сулфат и да я миете по-рядко.

2. ПОВЕЧЕ ЦЪФТЯЩИ КРАИЩА
Редовното подкастряне на косата я поддържа здрава и без цъфтящи краища, само че честото миене води до противоположното. Мократа коса е доста нежна и по-склонна към раздробяване. Колкото повече я миете, толкоз по-често цъфти. Прекаленото миене и агресивното изсушаване с забрадка извлича влагата от косата, което води до сухи краища.
Основните неточности, които позволяваме при поддържането на косата
Всички желаеме красива и здрава коса, само че постоянно заради незнание, неприятни привички, бързане или легенди към грижата за косата я излагаме на...
Прочети повече
3. ИЗГЛЕЖДА ПО-МАЗНА ОТ ОБИКНОВЕНО
Макар шампоанът прави косата ви по-чиста и лъскава, в действителност постоянно я оставя по-мазна. Ако прекалявате с миенето, се стига до свръхпроизводство на мазнини в скалпа. Ако миете косата си по-рядко, ще я поддържате по-дълго време чиста, а и по този начин упражнявате мастните си жлези да създават по-малко лой. 

4. ИЗГЛЕЖДА ПО-МАЛКО БЛЕСТЯЩА
Ако забележите, че косата ви наподобява по-малко лъскава, може би има потребност от отмора от миенето. Постоянната липса на влага може да повлияе на текстурата й и да я направи по-малко блестяща и лъскава. 

5. ЦВЕТЪТ НА КОСАТА ИЗБЛЕДНЯВА ПО-БЪРЗО
Ако боядисвате косата си, честото миене прави цвета й по-блед. Шампоаните са причина цветът да “падне ” по-бързо. Препоръчително е да я миете на 2-3 дни и да употребявате специфични артикули за боядисана коса.

6. КОСАТА ИЗГЛЕЖДА КЪДРАВА
Ако косата ви се накъдря, това е знак, че прекалявате с шампоана. Косата нормално се поврежда поради боядисване или топлота, а измиването я прави още по-крехка. За да “укротите ” къдриците, измивайте я до 2-3 пъти седмично и ползвайте спрей за възобновяване, с цел да я съживите.

7. ЗАПЛИТА съдебна експертиза ЛЕСНО
Ежедневното миене на косата кара кутикулата на косата ви да остане отворена, което я прави по-чуплива и суха. Това води до усложнение. Когато я решите, гребенът и четката могат постоянно да “засядат ”, което в допълнение я поврежда. 
ТОП 5 на най-хубавите домашни маски за красива коса
Важно! Преди да употребявате каквито и да било естествени съставки и техните смеси, си коства авансово да тествате за алергична реак...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР