Има голяма вероятност първият кораб, превозващ зърно, да потегли от

...
Има голяма вероятност първият кораб, превозващ зърно, да потегли от
Коментари Харесай

Първият кораб, превозващ зърно от Украйна, се очаква да потегли на 1 август

Има огромна възможност първият транспортен съд, пренасящ зърно, да потегли от украинско пристанище в понеделник, съобщи през днешния ден представител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изявление за телевизионния Канал 7 представителят Ибрахим Калън уточни, че взаимният координационен център в Истанбул евентуално ще приключи работата си по експортните направления доста скоро. По-рано през днешния ден турският канал Си Ен Ен-Тюрк заяви, че първият ескорт от 16 товарни кораба със зърно от Украйна ще доближи териториалните води на Турция на 3 август, съобщи ТАСС. По данни на малкия екран конвоят ще бъде съпроводен от безпилотни летателни апарати.

По самодейност на Анкара първият транспорт на зърно от Украйна ще се насочи към крайбрежията на Сомалия, отбелязва още малкия екран. В известие на турското министерство на защитата се показва, че техническата работа по организацията на експорта на зърно от Украйна е завършила. Въпросът за превоза на зърното е бил разискван в телефонен диалог на турския министър на защитата Хулуси Акар с украинския му сътрудник Олексий Резников и с министъра на инфраструктурата Олександър Кубраков.

Русия и Украйна са огромни снабдители на пшеница в международен проект и съглашението, което подписаха с посредничеството на Организация на обединените нации в Истанбул предходната седмица, цели да облекчи продоволствената рецесия и да понижи световните цени на зърното, които набъбнаха след съветската инвазия, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР