Има голяма разлика в цените на автосервизите в страната за

...
Има голяма разлика в цените на автосервизите в страната за
Коментари Харесай

Къде е най-евтино да ремонтираме колата?

Има огромна разлика в цените на автосервизите в страната за една и съща услуга, сподели изследване на „ Телеграф “. Най-евтини са сервизните услуги за колата в Пловдив, а най-скъпи са във Варна.

София е в златната среда, като цените зависят и от местоположението на самия автосервиз. В някои квартали е по-скъпо, като отличник е „ Люлин “.

Проверка сподели, че в най-големия столичен квартал автосервизите държат и най-високите цени. Сред по-евтините места, където може да обслужите колата, са „ Горубляне “ и „ Орландовци “.
Калкулация
Ако пресметнем най-основните артикули и услуги, които се вършат по возилото всяка година, като промяна на масло, на маслен, горивен, въздушен филтър, дружно с работата, всичко излиза към 300 лева в София за автомобил на дизел 2012 година

Съответното обслужване на същата кола ще е по-скъпо във Варна. Причина за това е, че автосервизите там взимат повече за труд, в сравнение с техни сътрудници в София и Пловдив да вземем за пример.

Само за промяна на масло и маслен филтър във Варна ще би трябвало да се бръкнете приблизително с 40 лева

В София тази услуга върви към 30 лева, в Перник е 25 лева, а в Пловдив е към 10 лева

Смяната на накладките в София излиза към 25 лева за брой, а на амортисьор от 26 до 48 лева

В Перник и Пловдив тези цени са с към 5 лева надолу, а във Варна са с 6 лева нагоре. Монтажът и демонтажът на турбо потегля от 75 и минава 180 лева
Конкуренция
„ Цената на стоките зависи от марката и класа на самия артикул, както и от колата, само че услугата като промяна на маслен филтър на процедура е една и съща “, описаха автомонтьори.

Стойността й е друга във всеки град, като множеството сервизи от една и съща област се стремят да държат почти идентични цени поради конкуренцията на пазара, сподели още изследването.
Денонощно
Популярни в последно време са денонощните услуги на някои сервизи. Цените не са по-високи, в случай че отидете на място.

Понякога даже може да ви излезе по-евтино, в сравнение с в случай че сте в автосервиз с обикновено работно време от 8 до 18 часа.

Допълнително се заплаща, в случай че поискате майсторът да пристигна на място. Цената за посещаване върви сред 50 и 100 лева

„ Имали сме случаи, в които ни викат на място и се оказва, че клиентите са двама, с две коли – съседи, които си поделят разноските за посещаване, само че пестят време и оправяме казуса, без те да се разкарват до нас “, описаха от автосервиз в София.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР