Има гласове, има идеи въобще да се заличи институтът главен

...
Има гласове, има идеи въобще да се заличи институтът главен
Коментари Харесай

ПП-ДБ търсят конституционно мнозинство с обща цел - да се заличи институтът „главен прокурор“

Има гласове, има хрумвания изобщо да се заличи институтът " основен прокурор " , има и други благоприятни условия , тъй че диалозите не престават, съобщи пред публицисти заместник-председателят на парламентарната група (ПГ) на " Продължаваме промяната - Демократична България " Надежда Йорданова , която също е участвала наднешния диалог сред министъра на правораздаването Атанас Славов и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, съобщи Дарик.

Йорданова сподели, че през днешния ден са разговаряли с ПГ на Движение за права и свободи, преди този момент са говорили с ГЕРБ, а с другите парламентарни групи следва диалог в идващите седмици, с цел да се откри общото, което ги сплотява за изменение на Конституцията. Тя уточни, че сега търсят конституционно болшинство .

Общото, което сплотява позициите, е, че актуалният институт на основния прокурор, който съдържа в себе си в действителност безконтролна власт, ще бъде напълно изменен и той няма да продължи да съществува, уточни тя.

На въпрос защо се договарят сега с ГЕРБ и Движение за права и свободи, Йорданова отговори: „ Ние не се договаряме сега за нищо, ние беседваме, обсъждаме хрумвания и това е изцяло обикновено “.

Има гласове, че с изключение на изменение в главата за правосъдна власт, би трябвало да има изменение и в други елементи на Конституцията , уточни тя. Надежда Йорданова даде образец, че сходни поръчки са създали преди месеци от Българска социалистическа партия, от ГЕРБ също имали хрумвания. Тя помоли за самообладание да продължат диалозите, с цел да могат да показват оптимално консенсусен законопроект.

Най-добрият вид е да има общ законопроект – дали ще стигнем до него, следва да забележим, разяснява тя. Йорданова означи, че „ Демократична България “ от доста години упорства, че би трябвало да бъде реформиран институтът на основния прокурор и прокуратурата, тъй като сега тя е безотчетна и неефективна и на това би трябвало да се постави точка.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР