Има едно погрешно схващане, че червените боровинки могат да излекуват

...
Има едно погрешно схващане, че червените боровинки могат да излекуват
Коментари Харесай

7 ползи за здравето от червените боровинки

Има едно неправилно разбиране, че алените боровинки могат да излекуват зараза на пикочните пътища или най-малко да я предотвратят. Това не е правилно, само че не значи, че тези вкусни плодове нямат изгоди за здравето ни. Всъщност боровинките имат доста потребни свойства. Ето някои от тях:

1. Техният висок брой фибри може да ви помогне да отслабнете

Една чаша боровинки съдържа 16 % от целесъобразния дневен банкет на фибри. Тези фибри ще ви оказват помощ да бъдете сити по-дълго време и да предотвратите огромните съмнения в кръвната захар, което от своя страна също предотвратява преяждането. Още едно свойство на фибрите е, че предотвратяват подуването на корема. Важно: ще получите тези фибри от плодовете, а не от сока от боровинки.

2. Боровинките поддържат храносмилателния тракт здрав

Фибрите, които се съдържат в боровинките са тип пребиотик- детайл, който зарежда положителните бактерии в червата. Пребиотиците имат обилни позитивни резултати върху храносмилането.

3. Боровинките управляват равнищата на кръвната захар

Боровинките са едни от плодовете с най-ниско наличие на захар. В една чаша боровинки има единствено 4 грама захар. Сокът от червени боровинки и сушените червени боровинки обаче съвсем постоянно са подсладени. Освен това, боровинките могат да оказват помощ да контролирате равнищата на кръвната си захар.

4. Могат да оказват помощ за попречване на настинки
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР