Има една военна бригада, която плаши руския президент Владимир Путин

...
Има една военна бригада, която плаши руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Еделвайс - украинската бригада, от която Путин се ужасява

Има една военна бригада, която плаши съветския президент Владимир Путин със самото си име. Става въпрос за " Еделвайс ", Десета планинско-щурмова бригада, написа организация УНИАН, представена от Факти.бг.

Както се споделя в материал на ТСН, при започване на пълномащабното навлизане на Русия тези бойци са взели участие в освобождението на Киевска област. Сега те държат Соледарското направление в Донецка област. Името " Еделвайс " им беше обещано едвам тази година.

Представителят на бригадата Никита Шандиба споделя, че всеки ден има няколко талази от офанзиви на техните позиции от нашествениците. Руснаците употребяват тактиката на дребни групи: първо се организира артилерийска подготовка, след което настъпват дребни групи от съперника - 15-20 души, без бронирани машини. Опитват се да завладяват позициите ни посредством бройка, само че без триумф, споделя той.
С помощта на въздушно разузнаване бойците в точния момент откриват опитите за пробив и надлежно навреме отбиват всичко. От бригадата описаха един от епизодите от борбата с руснаците: вражеска щурмова група от 11-12 нашественици е напреднала към позициите на бригадата, само че е била разрушена благодарение на артилерия и минохвъргачки.

 

Представителят на бригадата също беше запитан дали са видели Путин да реагира яростно на новото име на бригадата им. Той отговори: " Видях, боязън. " Той добави още, че се гордеят с работата си.

Руският президент Владимир Путин в послание към Федералното заседание на 21 февруари се възмути от името на една от украинските бригади - „ Еделвайс “. Операция „ Еделвайс “ е сборът от по-малки бойни интервенции против Съюз на съветските социалистически републики, планувани от немското основно командване през Втората международна война за преодоляване на източното крайбрежие на Черно море, кавказките проходи и Азербайджан. Руският деспот видя и знаците на Вермахта в шевроните на Въоръжените сили на Украйна. Според източници от Кремъл Путин се опасява от въпросната бригада.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР