Има една тема, по която има 100-процентов консенсус в нашето

...
Има една тема, по която има 100-процентов консенсус в нашето
Коментари Харесай

„Възраждане“ искат референдум за Северна Македония

„ Има една тематика, по която има 100-процентов консенсус в нашето общество – Македония. Има 100-процентов консенсус, че не би трябвало да се прави отстъп, по един кървясъл македонски въпрос, в който България е дала стотици хиляди жертви и е водила 5 войни “, съобщи в декларация ръководителят на „ Възраждане“ Костадин Костадинов от парламентарната естрада.

Той акцентира, че българското общество е изрично, че не би трябвало да се вършат отстъпки за българската история, език и просвета.

„ Но през вчерашния ден стана ясно, че има разлом, не в обществото, а в ръководещата коалиция. Явно има разминавания в обединението за повдигане на ветото за Македония. Тъй като това е обезпокоително, от „ Възраждане “ желаеме референдум. Референдум, какъвто не беше извършен за участието ни в Европейски Съюз и НАТО. Глас национален, глас Божи – да се разбере българите утвърждават ли желанията на премиера. Допитването ще даде оптимално огромна представителност “, съобщи Костадинов.

Лидерът на „ Възраждане “ акцентира още, че референдумът няма да коства скъпо, доста по-скъпо ще коства продажбата на българската национална чест и достолепие. „ Това няма да е компромис, а изменничество “, приключи Костадин Костадинов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР