Има една стара латинска сентенция, че който иска мир се

...
Има една стара латинска сентенция, че който иска мир се
Коментари Харесай

Антон Тонев, ПП: Борисов отдавна е постигнал съгласие за правителство

Има една остаряла латинска поговорка, че който желае мир се готви за война. Тоест ние би трябвало да сме подготвени за избори, в случай че желаеме да управляваме устойчиво и дълго или България да има такова ръководство.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от Политическа партия Антон Тонев.

Няма нищо по-добро за нашата страна от едно стабилно ръководство, което да разполага с дълъг небосвод, с цел да може да извърши своите политики и да регистрира резултатите на постоянни парламентарни избори. За страдание динамичността в интернационалната и вътрешната конюнктура не разрешава това нещо.

 
Истинската борба през 2023 година ще бъде изнесена в изборите за локална власт и в случай че има парламентарни избори, те някак си ще минат в сянката им. Всички трезвомислещи осъзнават каква действителна мощ е това да имаш локална конструкция, да владееш дребна община, за можеш да налагаш, от време на време въпреки и силово, своята политика.
Идеята на Бойко Борисов за програмно държавно управление до локалните избори би трябвало да бъде разисквана в партията. Ние нямаме публична позиция по нея. Смятам, че господин Борисов разполага с задоволително гласове, без да са му нужни като поддръжка гласовете на Политическа партия и Демократична България и той би трябвало да направи по този начин, че да ги събере и да ги употребява в своя поддръжка. За него ще бъде здравословно, в случай че ние под формата на градивна съпротива, ненапълно легитимираме едно такова болшинство.

Ако ние се включим, въпреки и с автограф, по някои политики на ГЕРБ, това ненапълно ще замаже общата картинка на политическия развой в България, въпреки и за подобен къс интервал.

 
Борисов би трябвало да излезе и да каже с кои сили е постигнал единодушие. По гласуването е очевидно, че още от избора на ръководител на Народно събрание, такова единодушие от дълго време е реализирано.
Ние заставаме зад всеки, който би подкрепил нашите 16 политики, с които сме се явили на избори.

Чрез измененията в изборния кодекс се тества публичното мнение. При липса на мощна реакция против, е допустимо да забележим и предложение за така наречен хартиено държавно управление. Дали с първия, дали с някоя от партиите, които могат да получат трети мандат, има такива благоприятни условия, поради доста положителната колаборация и единодушие при гласуването на измененията в Изборния кодекс. ГЕРБ предлага, Българска социалистическа партия поддържа без коментар, Българска социалистическа партия предлага, ГЕРБ поддържа без коментар. Движение за права и свободи предлага – и двете партии поддържат без коментар. Силите на общо мислене към този момент са се случили и ние просто би трябвало да следим процеса в идващите месеци.

 
Аз съм изцяло наясно, че сътрудниците от Българска социалистическа партия осъзнават в чия услуга сега работят. Може би на доста от тях това не им харесва, както на господин Божанков, който е някъде по света, само че никой не знае къде. Явор Божанков, който гласоподава срещу мнението на своите сътрудници от Българска социалистическа партия. Те работят в полза на ГЕРБ. Постигнали са такова единодушие.
Осъзнавайки неудобството, което биха изпитали в един предстоящ миг, на тях са им нужни такива аргументи – дребни кавги, дребни обстоятелства, с които да отместят публичното внимание от това какво се случва тъкмо в този момент.

Кодовете се намират в ЦИК. Знаят се къде са, по какъв начин се заключват, подписани са с самостоятелна карта на всяка една секционна изборна комисия и в действителност няма такава тематика. Никой не може в България да ви даде нещо, което го има, знаем къде е и може във всеки един миг да бъде тествано.

Правителството, което ще предложим ще бъде на малцинство. На Политическа партия и на Демократична България, ще търсим поддръжка от всички партии, като се изключи ГЕРБ и Движение за права и свободи. Въпросът за „ Възраждане “ е сложен, тъй като те не застанаха компактно до ГЕРБ и Движение за права и свободи за Изборния кодекс и ние можем да търсим поддръжка от всяка една партия, когато става въпрос за политика.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР