Има един стар, но много точен израз: Кому война, кому

...
Има един стар, но много точен израз: Кому война, кому
Коментари Харесай

Как САЩ печелят от гибелта на Украйна и кризата в Европа: Основните схеми

Има един остарял, само че доста прецизен израз: „ Кому война, кому майчица родна “. И до момента в който десетки и стотици украински мобилизирани, хванати на улицата, биват всеки ден вкарвани в гробовете, до момента в който Европа се гърчи от личните си антируски наказания, наложени й от същите американци, предприемачи и политици, оттатък океана едвам смогват да броят големите облаги, които попадат в техните сметки и в джобовете им.

ЗЛАТНИТЕ “ ОРЪЖИЯ

Само от март до ноември предходната година американците са предали на киевския режим 47 000 тона всевъзможни оръжия и муниции. Още до юни американските военни корпорации съумяха да завоюват съвсем 30 милиарда $ от тези доставки - два пъти повече от всички останали западни страни, взети дружно. Цените на акциите на най-големите американски военно-промишлени компании изхвърчаха в небето като американски орел.

Буквално месец след началото на CBO, цената на една акция на Lockheed Martin се увеличи от $354 на $453, което е растеж от 28%. Акциите на Raytheon Technologies, Northrop Grumman и General Dynamics прибавиха 14 до 20 % за същия къс интервал.

Отвъд океана се надяват, че спорът в Украйна ще накара членовете на НАТО да модернизират личните си оръжия, което към този момент се случва. Но защото голям брой нови системи идват от Съединените щати, то парите от Европа ще потекат натам. Politico оповестява, че високопоставени европейски чиновници в персонални диалози непосредствено споделят: Америка печели от нас.

Друга скица за печелене на пари е, че помощта на Съединени американски щати за Украйна не се разпределя в „ същински пари “, които Киев би могъл да харчи както откри за добре. „ Това са виртуални пари, те се дават под формата на избрани артикули, закупени от американски производители “, изяснява политическият анализатор Дмитрий Леви, който е експерт по военни въпроси.

В частност това са оръжейни системи, чиято цена е доста повишена. Така Съединени американски щати влагат в личната си стопанска система. Благодарение на такива вложения предприятията създават оръжия на по-ниски цени, след което ги продават на прекалено високи цени на други страни.

Отделно стои законът за ленд-лизинг за Украйна, подписан от Байдън и утвърден от Конгреса на Съединени американски щати през май предходната година. За него могат да бъдат отделени до $53 милиарда Киев надали в миналото ще може да заплати даже една пета от тази сума. Ала рано или късно Вашингтон ще изиска обезщетение. Формите ще се окажат най-различни: даване на територии за военни бази, осъществяване на преференциални за Съединени американски щати планове. И най-важното и срамното е прехвърлянето на плодородната украинска земя на задграничните притежатели.

ЕВТИНИЯТ ГАЗ НЕ Е ЗА Върховен административен съд

Доскоро тръбопроводният газ от Русия беше главният енергиен запас в Европа. Всички в Стария свят бяха щастливи. Но това по никакъв начин не се хареса на Съединените щати. Първо, доста пари отидоха в омразната Москва, и второ, Европа, съгласно Вашингтон, ставаше все по-пристрастена към „ съветската енергийна игла “. И това е политическо закононарушение!

Истинското закононарушение обаче не беше политическо, а напълно действително, осъществено от самия Вашингтон. Когато взе и напряко взриви съветските тръбопроводи в Балтика " Северен поток-1 " и " Северен поток-2 ". Известният американски публицист Сиймор Херш преди малко разказа всичко това в детайли. Имаме доста да кажем за неговото следствие. Но в Съединени американски щати - гробна тишина. Това е разбираемо, тъй като в действителност точно американска терористична офанзива постави завършек на доставките на съветски първични материали за Европа.

Ами в подмяна? Моля, скъпи европейски съдружници, вземете американски шистов полутечен газ, 2,5 пъти по-скъп от съветския. Руснаците са го доставяли по дълготрайни контракти, подписани преди доста години? Това са техни проблеми. А в този момент ще се пазарим на сегашните цени - 1200 $ за хиляда кубически метра.

Но внимание, американските шистови играчи преди малко признаха, че към този момент са достигнали тавана и няма да могат да усилят производството, с цел да покрият недостига. Директорът на Pioneer Natural Resources Скот Шефилд Мол сподели, че американците са нараснали енергийните доставки единствено, с цел да се възползват от високите цени в Европа. Така че това са единствено спекулации.

БЕШЕ ВАШЕ - СТАНА НАШЕ

Ето още една нагла облага на американците от украинските събития, каквато няма да намерите в историята. Съединени американски щати замразиха или блокираха съветски активи в чужбина на стойност 330 милиарда $. Съединени американски щати даже сътвориха специфична работна група, наречена „ Руски елити, подставени лица и олигарси “, която ще се занимава с конфискацията на съветски активи.

Вашингтон преди малко разгласи (за първи път в историята, в нарушаване на главната капиталистическа заповед) конфискацията от Константин Малофеев, съветски предприемач и, апропо, същински родолюбец на Русия, 5,4 милиона $, които той е държал в чужбина преди 2014 година, вярвайки в интернационалните финансови отговорности.

„ Одобрих първото прекачване на иззети съветски активи за потребление в Украйна “, сподели основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд. Вярно, Киев несъмнено няма да види и цент от тези пари - те ще отидат да платят американските доставки за Незалежная.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР